Panicat că nu știe subiectele, un student și-a pus cuțitul la gât în timpul examenului

Un student în vârstă de 22 de ani de la Facultatea de Inginerie Electrică și Științe a Calculatoarelor, din cadrul Universității Ștefan cel Mare din Suceava, a scot un cuțit de tip briceag și l-a pus la gât, în timpul unui examen, panicat că nu știe să rezolve subiectele.

Acesta a fost convins de un profesor să nu facă un gest extrem și, ulterior, a continuat testul. După ce a mărturisit că suferă de o tulburare mentală, tânărul a fost dus de polițiști la Institutul de Psihiatrie „Socola”, pentru investigații.

„La 31.05.2021, orele 08:54, Poliția Mun. Suceava a fost sesizată de către paznicul aflat în serviciu la Corpul E al Universității Ștefan cel Mare cu privire la faptul că un student, fiind în timpul unui examen, a amenințat că se sinucide cu un cuțit pe care îl are asupra sa.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție din cadrul Poliției Mun. Suceava – Biroul Ordine Publică, iar din primele verificări efectuate a rezultat că Semeniuc Constantin, de 22 ani, din com. Urecheni, jud. Neamț, student la Facultatea de Inginerie Electrică și Științe a Calculatoarelor, în timp ce susținea un test a scos din buzunar un cuțit și l-a pus în zona gâtului relatând că vrea să își pună capăt durerii”, a transmis IPJ Suceva.

Un cadru didactic l-a rugat pe student să renunțe la amenințări și să continue testul. „La solicitarea unui profesor, studentul a băgat cuțitul înapoi în buzunar, a susținut examenul după care s-a deplasat în corpul C din cadrul USV Suceava pentru a susține alt test.

Cu ocazia controlului corporal, asupra lui a fost identificat un cuțit tip briceag cu mâner de culoare maro, având lama de 8 cm și mânerul de 8 cm, motiv pentru care s-a procedat la conducerea acestuia la sediul poliției”, au precizat reprezentanții poliției.

Întrebat de ce a recurs la acest gest, student, pe nume Semeniuc Constantin, a declarat că este diagnosticat cu „Tulburare Depresivă Anxietate cu Atacuri de Panică” și că urmează un tratament de specialitate, pe care însă nu l-a respectat în ziua în curs.