”Panoul de onoare”, proiect glorios în perioada comunistă, introdus de un tânăr primar PNL

Se pare că modelul ”Bolojan”, prin care se debirocratizează și se aerisesc instituțiile publice nu a fost luat în seamă de edilii liberali.

Surprinzător, tânărul primar liberal al municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, nu dorește să aplice la primăria Municipiului Piatra-Neamț ceea ce a făcut Ilie Bolojan la Bihor, trimițând acasă jumătate din angajați, care ocupau organigrama de pomană.

Publicitate

El implementează, în premieră, o veche metodă comunistă de a premia salariații model care erau puși la panoul de onoare: ”angajatul săptămânii”, informează stiri-neamt.ro.

Carabelea: ”Odată cu anunțul dl Ilie Bolojan privind noua organizare a Consiliului Județean Oradea, am fost asaltat din multe părți să-l folosesc ca exemplu.

Dl Ilie Bolojan este și va rămâne un model după care mă voi ghida în acest mandat, dar vom lua doar exemplele de care vom avea nevoie și în măsura în care vom avea nevoie.
Nu văd acum o soluție în a concedia jumătate din oamenii din Instituția Primăriei, văd esențial să valorificăm potențialul ce-l avem deja aici și credeți-mă că există.

”Angajatul săptămânii” este titlul pe care îl va primi, săptămânal, unul dintre salariații primăriei care a avut realizări deosebite în activitatea desfășurată. Diploma, înrămată, va fi pusă la loc de cinste pe holul primăriei pietrene.

Andrei Carabelea: „Angajatul săptămânii va fi prezentat în fiecare vineri, împreună cu motivele pentru care a primit acest titlu. Sunt și funcționari publici care își fac treaba cu profesionalism, ba chiar cu pasiune, și cred că pietrenii trebuie să îi cunoască. Ei sunt cei pe care mă bazez și consider că e corect să le recunoaștem meritele.”

Tot în perioada comunistă, pe lângă tablourile de onoare din întreprinderi, mai existau și panourile cu ”AȘA NU!”. Suntem curioși dacă noul edil al municipiului Piatra-Neamț va aplica și acest exemplu în cadrul unității pe care o conduce.

Publicitate