Papa Francsc: ”Bârfa este o ciumă mai rea decât Covid! Cel mai mare bârfitor este diavolul”

În timpul slujbei de duminică, Papa Francisc a condamnat bârfa, spunând că este mai rea decât noul coronavirus care a creat haos la nivel mondial.

Bârfa închide inima comunităţii, închide unitatea Bisericii”, a spus el. „Cel mai mare bârfitor este diavolul, care continuă să spună lucrurile rele ale altora, pentru că este mincinosul care încearcă să dividă Biserica.

Vă rog, fraţi şi surori, să facem un efort să nu bârfim. Bârfa este o ciumă mai rea decât Covid„, a continuat el, scriu cei de la mediafax.ro.

Nu este prima dată când Suveranul Pontif condamnă atât de dur bârfa. În 2016, a avertizat preoţii şi călugăriţele să nu alimenteze „terorismul bârfelor”, încurajându-i să reziste tentaţiei de a răspândi poveşti în comunitatea lor.

Papa Francisc şi-a reluat, miercuri, audienţele generale în faţa publicului. Aceasta este prima întâlnire cu credincioşii după şase luni de pauză. Întâlnirea nu a fost lipsită de restricţii. Participanţilor li s-a luat temperatura înainte de a-şi ocupa locul pe scaunele care au fost aranjate cu grijă la distanţă unul de altul. De asemenea, masca a fost obligatorie.

Publicitate