Părintele Calistrat revine în atenția pubică: 10% din câștigul de la nuntă trebuie dat Bisericii!

În ciuda trecutului său controversat, părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași revine în atenția publicului cu o declarație inedită, îndemnând tinerii să respecte învățătura biblică înainte de căsătorie.

Potrivit părintelui, 10% din câștigurile obținute în urma nunții ar trebui să fie donate Bisericii pentru a cinsti pe Dumnezeu.

Publicitate

Într-un discurs neconvențional, părintele Calistrat a subliniat importanța zeciuirii, o practică menționată în Scriptură, care prevede ca 10% din veniturile unei persoane să fie oferite în scopuri religioase sau de caritate.

El a atras atenția asupra cheltuielilor excesive care însoțesc o nuntă obișnuită, argumentând că o mare parte din bugetul alocat acestui eveniment special ar trebui să fie redirecționată spre Biserica și comunitatea locală.

Preotul a subliniat că mulți tineri investesc sume considerabile în nunți extravagante, precum rochii de mireasă scumpe, servicii foto-video profesionale, coregrafii sofisticate, restaurante de lux și multe altele.

El a adăugat cu fervoare că aceste cheltuieli se estompează rapid, în timp ce cununia religioasă, ca moment de închinare și înaintea lui Dumnezeu, rămâne cu adevărat valoroasă și de neînlocuit.

În trecut, părintele Calistrat a fost în centrul unui scandal în care a fost implicat într-o altercație cu mai multe femei, soldată cu o agresiune fizică asupra uneia dintre ele. În acel moment, el și-a recunoscut faptele și și-a cerut scuze pentru comportamentul său.

Cu toate acestea, îndemnul său de a dona 10% din câștigurile de la nuntă către Biserică poate fi perceput ca o încercare de a promova o atitudine mai virtuoasă și mai responsabilă în ceea ce privește cheltuirea banilor. Deși unele dintre declarațiile sale pot fi controversate, mesajul său atrage atenția asupra importanței spirituale și a generozității față de comunitate.

”Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? Că 10% din ce câștigi trebuie să dai la biserică? Da, ei, acuma, mă ascultă-mă: cât a costat rochia miresei? 2.000 – 3.000 euro da?! cât înseamnă? 150 milioane… cât o costa muzica? 100 de milioane… cât a costat fotograful? 50 de milioane… cât a costat coregrafia? 100 de milioane… cât a costat tot aici? Ce aveți voi? Șampanii, mese, povești? Toată asta? 100 de milioane da, cât costă masa la restaurant? 2 – 300 de milioane.. da, deci vă ridicați undeva aproape la un miliard de investiții cu nunta… Cel puțin 20.000 euro i-ați tocat?

Păi adică eu nu înțeleg un lucru: L-ați luat pe Dumnezeu de prost?! El e ultimul fraier la care ați venit să vă dea harul, după ce voi ați cheltuit atâtea lucruri, care de-a 2-a zi nu mai sunt valabile?! Rochia o arunci, mâncarea ai mâncat-o, banii i-ai cheltuit? Restaurantul l-ai părăsit, florile s-au veștejit, sticlele goale le-ai aruncat și toată povestea s-a terminat. Dar cununia de la Dumnezeu rămâne! Aia e cea mai importantă”, a explicat Calistrat.

 

@noi_batranii #dumnezeu #om #viata #putere #credinta #bun #pentrutine #cununie #trending #foryou #fy #viral #foryoupage #fyp #capcut #sfat #biserica ♬ sunet original – A FI BĂTRÂN!!!

Publicitate