Patronul celui mai mare spital din estul Ucrainei a dat ordin ca soldații ruși spitalizați să fie castraţi!

Gennadiy Druzenko, proprietarul celui mai mare spital mobil din estul Ucrainei, a făcut o declaraţie controversată la adresa soldaţilor ruşi. Afirmaţiile sale au atras atenţia atât Rusiei, cât şi comunităţii internaţionale.

Gennadiy Druzenko, în vârstă de 49 de ani, a declarat pentru postul TV Ukraine24 că vrea ca toţi soldaţii ruşi care ajung în spitalul său să fie castraţi, informează observatornews.ro.

„Am fost întotdeauna un mare umanist și am spus că, dacă un om este rănit, nu mai este un inamic, ci un pacient. Dar acum am dat ordine stricte de a se castra toți bărbații ruși capturați, pentru că sunt gândaci, nu oameni”, a fost declaraţia lui Druzenko.

Afirmaţia sa a stârnit reacţii vehemente atât din partea Rusiei, cât şi din partea comunităţii internţionale având în vedere că o asemenea faptă contravine total normelor de etică profesională.

Astfel, Druzenko a fost nevoit să revină şi să-şi retragă cuvintele. „Este oficial. Spitalul meu nu castrează pe nimeni și nici nu o va face. Au fost declarații date la emoții. Îmi pare rău. Salvăm vieți. Punct”, a fost mesajul acestuia pe Facebook.

Avocat de meserie, Gennadiy Druzenko a înfiinţat în 2014 un spital mobil care acţionează pe linia frontului din est, în zona de conflict din apropierea republicilor separatiste Donbass şi Lugansk. De atunci şi până acum, aproximativ 500 de medici au lucrat în spitalul mobil al lui Druzenko.