Patru persoane au ajuns la urgență după ce barmanul le-a pus detergent de canalizare în loc de sare cu Tequila

Un club de noapte din Londra a fost sancționat cu o amendă de 120.000 de lire sterline după un incident tragic care a dus la transportarea de urgență a patru persoane la spital.

Acestea au consumat accidental produse chimice de curățare în loc de sare, alături de shot-urile de tequila comandate, informează stiridiaspora.ro.

În seara de 7 decembrie 2021, mai mulți clienți au cerut patru shot-uri de tequila, iar barmanul, confruntat cu lipsa de sare pentru a însoți băutura, a făcut o eroare gravă. A confundat un produs chimic destinat curățării cu sare, extrăgând din greșeală sodă caustică dintr-un recipient aflat în spatele barului.

Publicitate

Consumând această substanță în loc de sare, alături de shot-urile de tequila, cei patru consumatori au resimțit imediat efectele nocive. Barmanul, care a gustat și el din substanță, s-a confruntat cu arsuri severe, realizând repede eroarea.

O investigație ulterioară a poliției a dezvăluit recipientul în care se afla sodă caustică, iar testele asupra substanței au confirmat nivelul ridicat de alcalinitate, total inadecvat pentru consum uman.

Autoritățile au intervenit imediat după rapoartele despre persoane afectate și clubul a fost temporar închis pentru precauție. Clubul a recunoscut vina pentru toate cele patru acuzații, iar judecătorul a impus amenda substanțială de 120.000 de lire sterline.

Consilierul Aicha Less a subliniat gravitatea incidentului, evidențiind lipsa de atenție și procesul necorespunzător în manipularea substanțelor chimice toxice de curățare. „Detaliile șocante ale acestui caz arată o lipsă de atenție și proces adecvat pentru manipularea substanțelor chimice toxice de curățare,” a declarat consilierul.

Echipa de sănătate și siguranță a Westminster City Council va continua să lucreze împreună cu întreprinderile din oraș pentru a asigura cele mai înalte standarde de sănătate și siguranță și pentru a educa personalul cu privire la practici sigure. Amenda considerabilă acordată în instanță speră să servească drept avertisment pentru toate întreprinderile, pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Publicitate