Pedeapsă: Preotul care și-a bătut soția pe stradă, trimis 30 de zile la mânăstire, spre pocăință

Iată că există un fel de ”sub control judiciar” și la preoți. Acesta a fost pedepsit de mai marii săi. 30 de zile nu mai are voie să slujească şi a fost trimis la mănăstire, scriu cei de la observatortv.ro.

„În toată această perioadă părintele să facă canon de pocăinţă şi să vină la Centrul eparhial însoţit de doamna preoteasă şi de duhovnicul lor”, a declarat Alexandru Zamfir, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului pentru sursa citată.

Publicitate

Reprezentantul DGASPC Bacău, instituția care ar trebui să ia măsuri având în vedere cazul de violență domestică și faptul că la mijloc este un minor, încă nu e decisă dacă să acționeze. Nu ştiu ce să zic, trebuie să se analizeze de către conducere. Probabil se face o echipă cu un psiholog, asistent social, să se analizeze imaginile„, a declarat Marian Vătămănescu, purtător de cuvânt DGASPC Bacău.

Preotul, apărat de enoriași și de tatăl său, care slujește la aceeași biserică

În Letea Veche, enoriaşii fac scut în jurul preotului lor. Sunt revoltaţi nu de agresiune, ci de presă. Pentru că denigrează imaginea Bisericii.

Preotul-bătăuş slujeşte la aceaşi biserică cu tatăl său. Într-o cuvântare ţinută după slujbă, părintele Ioan Palur îi roagă pe enoriaşi să îi ierte fiul: „E fiul meu şi îmi dau seama că a făcut o greşeală. Un moment necugetat la care nici eu nu m-am aşteptat. O să auziţi multe comentarii, sunt oamenii răi care aruncă cu pietre în slujitorii bisericilor, numai un motiv cât de mic să găsească şi atunci face înconjurul lumii”.

S-a întâmplat. A fost o ceartă între soţ şi soţie. Se poate întâmpla oricui. Sunt cuvinte folosite de enoriaşii şi de preotul din Letea Veche care ne arată însă cât de normală a ajuns violenţa în familie în România. O femeie târâtă de păr pe stradă de soţ nu este o faptă de neacceptat, ci o orbire de moment, un act necugetat, o greşeală, anunță zdbc.ro.

Publicitate