Pedeapsă ușoară pentru că a condus beat și fără permis de 3 ori, pe motiv că nu erau ore aglomerate!

La începutul acestei săptămâni, un brăilean trimis în judecată pentru săvârșirea a nu mai puțin de trei infracțiuni la regimul rutier a fost condamnat la plata unei amenzi penale în valoare de 1.350 de lei, informează Libertatea.ro.

Într-un interval de șase luni, în zile diferite, bărbatul, în vârstă de 26 de ani, s-a urcat de două ori la volan, deși avea permisul suspendat, circulând pe străzile din municipiul Brăila. Într-una dintre aceste dăți se afla și sub influența băuturilor alcoolice.

Atunci, a încercat să fugă de polițiști, fiind găsit lângă autoturism, iar la volan trecând prietena sa. Bărbatul avea o îmbibaţie de peste 0,80 g/l alcool pur. Sentința, care nu este definitivă, a fost pronunțată de Judecătoria Brăila, iar Libertatea a consultat motivarea pedepsei.

Potrivit documentului, magistratul a decis să aplice pedeapsa amenzii penale pentru fiecare dintre cele trei infracțiuni, având în vedere „orele mai puţin aglomerate la care au fost săvârşite faptele”.

„Instanţa urmează să aplice câte o pedeapsă cu amendă pentru fiecare dintre faptele pentru care inculpatul a fost trimis în judecată, având în vedere orele mai puţin aglomerate la care au fost săvârşite faptele, ora 22:40, respectiv 5:00, vârsta inculpatului de 26 de ani și lipsa unor urmări grave”, a motivat magistratul, potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de Libertatea.

Mai multe despre acest subiect puteți citi aici

Publicitate