Pensionarii amenință Guvernul cu mișcări de stradă dacă nu li se măresc pensiile cu 40%

Trei organizaţii ale pensionarilor au anunţat că intenţionează să iasă în stradă și să protesteze în cazul în care Guvernul nu va respecta legea care prevede creşterea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie.

Cele trei organizaţii sunt Federaţia Naţională a Pensionarilor din România, Uniunea Generală a Pensionarilor din România şi Federaţia Naţională ‘Unirea’ a Pensionarilor din România, care susţin că reprezintă interesele a aproape 5 milioane de pensionari, notează cei de la dcnews.ro.

Publicitate

Am stabilit de comun acord să organizăm acţiuni de protest ale organizaţiilor de pensionari din întreaga ţară. Precizez că cele trei federaţii naţionale au organizaţii de pensionari în toate oraşele, municipiile reşedinţă de judeţ, în oraşele din judeţele respective şi într-o serie de localităţi rurale. Am fost ignoraţi, am putea spune chiar desconsideraţi de către Guvern”, a declarat pentru sursa citată, preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România, Preda Nedelcu.

La rândul său, preşedintele Uniunii Generale a Pensionarilor din România, Toma Neamţu, a susţinut că pensionarilor le-a ajuns cuţitul la os: ”Faptul că vom ieşi în stradă să ne manifestăm nemulţumirea dovedeşte că s-a ajuns la o limită ce nu se mai poate suporta. A ajuns cuţitul la os. Nu sunt pensionarii vinovaţi că numărul salariaţilor s-a micşorat în ultimul timp.

De aceea cred că ar trebui să încerce şi guvernanţii să trăiască dintr-o pensie de 800-900 de lei, dar nu o lună, să mai aibă rezerve în cămară – ulei, zahăr etc. – ci să stea 3-4 luni cu suma aia, să vadă şi ei ce înseamnă să stai cu suma asta, din care pensionarul îşi cumpără şi medicamente şi alimente, să se mai îmbrace”, a declarat Toma Neamţu.

Conform acestora, va avea loc un miting de amploare la Bucureşti şi pichetarea prefecturilor din toate judeţele ţării.

Publicitate