Pentru a da bine, fețele unor medici au fost ”retușate” în poze cu măști făcute în Photoshop!

Un detaliu bizar a fost surprins în timpul unui eveniment organizat la Spitalul Clinic Municipal de Copii „V. Ignatenco” din Chișinău. Mai multe cadre medicale au uitat să poarte măști de protecție la evenimentul dedicat aniversării a 36 de ani de la fondarea instituției.

Pantru a ”remedia” situația, în fotografiile publicate pe Facebook, administrația a decis să le acopere fețele cu măști ilustrate în Photoshop, relatează newsmaker.md.

Pe 2 ianuarie 2022, Spitalul Clinic Municipal de Copii „V. Ignatenco” a marcat 36 de ani de la fondarea instituției. Cu această ocazie, angajații au participat la un eveniment, în cadrul căruia au fost felicitați de către directorul instituției, Alexandru Holostenco. Fotografiile au fost publicate pe 10 ianuarie pe pagina de Facebook a spitalului.

Redacția NM a surprins, însă, un detaliu bizar: mai mulți lucrători medicali participau la eveniment și nu aveau măști de protecție (în cazul unuia dintre ei, aceasta era coborâtă sub barbă). Fotografiile respective au fost trucate, măștile fiind ilustrate în Photoshop.

Pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” a fost publicat un mesaj, prin care reprezentanții instituției își cer scuze pentru felul cum au fost publicate fotografiile de la aniversarea a 36 de ani de la fondare. Asta deși, anterior, purtătorul de cuvânt al instituției nega că pe fețele cadrelor medicale ar fi fost „desenate” măști de protecție.

„Referitor la postarea evenimentului de aniversare a celor 36 de ani de activitate a instituției postată pe pagina Facebook comunică următoarele. Ne cerem scuze pentru acțiunea colegului care a decis să posteze pozele anume așa. Medicii sunt mereu la datorie și își exercită munca profesionist”, se arată în mesaj.

O situație la fel de penibilă a avut loc la Suceava,unde, în cadrul unei acțiuni de prevenire a delicvenței juvenile a polițiștilor într-o școală, i-au desenat o mască pe fața unui profesor, pentru a da bine în poză (vezi aici).