Pentru a-i speria pe șoferii vitezomani, un pensionar stă ”la pândă” cu un feon pe post de pistol radar

Un pensionar inventiv a găsit o metodă inedită pentru a îi determina pe șoferi să incetinească în preajma locuinței sale, folosind un uscător de păr pe post de „pistol radar”. Imaginile cu acest bătrân curajos au devenit virale și au primit mii de comentarii de felicitare pe pagina „Police in the Area”.

Publicitate

În vârstă de 74 de ani, acest pensionar ingenios își folosește ingeniozitatea pentru a atrage atenția șoferilor asupra vitezei lor. Ținând un uscător de păr în dreptul ochilor, acesta creează iluzia că deține un pistol radar pentru detectarea vitezei. Strategia sa s-a dovedit eficientă, iar imaginile cu el au devenit rapid virale pe rețelele de socializare.

Aceasta nu este o noutate în materie de încercări neconvenționale pentru a îi descuraja pe vitezomani. În 2019, o pensionară din Statele Unite, Patti Baumgartner, a aplicat o soluție similară în cartierul său din Montana pentru a conștientiza șoferii să încetinească.

Baumgartner a luat propriile măsuri pentru a-i face pe conducătorii auto să fie mai atenți și să respecte limitele de viteză, dat fiind faptul că mulți oameni se plângeau că nu se simt în siguranță atunci când merg pe jos sau cu bicicleta în zonă.

„Șoferii uită să încetinească, iar mulți oameni se plâng că nu pot merge pe jos sau cu bicicleta. Eu nici măcar nu aș încerca să mă plimb cu bicicleta prin zonă”, a declarat Baumgartner într-un interviu pentru KPAX, citat de Tampa Bay Times.

Publicitate