Pentru că ar fi violent, un elev de 9 ani nu mai este primit la ore. Va învăța de acasă, în online!

După o serie de evenimente șocante și decizii extreme în cazul elevului de 9 ani din Dâmbovița, mutat la trei școli pe motiv de comportament agresiv, conducerea Școlii Gimnaziale Valea Voievozilor a luat o nouă măsură inedită.

În următoarele 3 săptămâni, elevul va participa la cursuri online, în timp ce ceilalți colegi își vor relua activitatea în clasă.

Publicitate

Decizia vine în contextul unui incident recent în care elevul în cauză a lovit un coleg de clasă, acesta având ulterior nevoie de îngrijiri medicale. În săptămâna precedentă, întreaga clasă a trecut la ore online ca măsură de precauție.

Purtătoarea de cuvânt a DGASPC Dâmbovița, Mihaela Ciobănoiu, a confirmat că, la recomandarea instituției, elevul va fi supus unei evaluări psihologice și va participa la un program de consiliere.

Directoarea școlii, Mariana Urucu, a explicat că părinții au solicitat această măsură și că au fost luate toate măsurile necesare, inclusiv informarea inspectoratului școlar și a Ministerului Educației. „Este pentru o perioadă scurtă, pentru 3 săptămâni, până când o să punem în aplicare și noi protocolul pe care l-am realizat împreună”, a adăugat aceasta.

În baza Regulamentului de Organizare și Funcționare al Învățământului Preuniversitar (ROFUIP), părinții au dreptul să solicite participarea la învățământ online doar pentru elevi cu anumite afecțiuni medicale severe. În acest caz, evaluarea psihologică și consilierea devin obligatorii, potrivit noilor prevederi legale adoptate în octombrie 2023.

Aceasta nu este prima dată când elevul este în centrul atenției. Încă din februarie 2023, specialiștii DGASPC au evaluat cazul și au recomandat consilierea psihologică, dar părinții au ales să apeleze la un psiholog privat. Legea în vigoare impune acum părinților și elevului agresor să participe la programe speciale de consiliere psihologică.

Cronologia cazului include mutări la trei școli diferite și plângeri penale depuse la poliție de către părinții colegilor afectați. Conducerea școlii Coresi a făcut eforturi pentru a gestiona comportamentul elevului, inclusiv organizarea de ședințe cu părinții și consiliere individuală și de grup.

Ministerul Educației a intervenit anterior, precizând că elevul avea probleme de comportament încă de la grădiniță. Cazul a stârnit îngrijorare în comunitatea școlară, generând decizii extreme și măsuri speciale pentru gestionarea situației.

Publicitate