Pentru că e de unde, administrația Carabelea plătește pentru bradul artificial de Crăciun 220.000 de lei!

La Piatra-Neamț, cheltuirea ”fără număr” a banului public a ajuns la apogeu în mandatul primarului liberal Andrei Carabelea.

Prin intermediul unei informări făcută de primărie, aflăm că bradul artificial de Crăciun va costa nu mai puțin de 220.104 lei. Adică undeva la 45.000 de euro.

Un preț la fel de exorbitant este plătit de administrația Carabelea pentru închirierea (nu cumpărarea) butaforiei de la Târgul de Crăciun: căsuțe, luminițe și figurine, pentru care se plătesc tot din buzunarul cetățeanului, 226.695 de lei.

Întrebare întrebătoare: de ce nu au folosit căsuțele de la Centrul de Cultură și Arte Carmen Saeculare, care nu i-ar fi costat nimic?

Toate cheltuielile pe care administrația Carabelea le face cu Târgul de Crăciun se ridică la suma record de 630.000 de lei, adică aproape 130.000 de euro. Și asta nu e tot, mai urmează o sumă importantă de bani pentru plata artiștilor.

Se pare că la Piatra-Neamț nu mai simte deloc lipsa banilor, iar datoriile pe care municipalitatea le are și împrumuturile noii administrații par că nu mai creează deloc probleme bugetului local.

Este de neînțeles cum de primăria Piatra-Neamț nu i-a lăsat pe cei de la C.J. Neamț să organizeze pe banii lor Târgul de Crăciun, așa cum au făcut-o în ultimii ani, și a preferat să-și facă propriul Târg (care se va numi „Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului”) cu suma de 600.000 de lei.

Venirea liberalului Carabelea la conducerea primăriei a însemnat cheltuirea fără limite a banului public, numai salariile angajaților din primărie ajungând la colosala sumă de 8,5 milioane de euro pe an!

Este greu de înțeles cum la nivelul primăriei se ”sparg” atât de ușor banii din taxele și impozitele cetățenilor, ținând cont că ultima propunere a lui Carabelea a fost accea de a taxa cu 3% din venituri întreg mediul de afaceri din domeniul turismului pentru a aduna bani la buget.

Revenind la bradul artificial de Crăciun, nu putem să nu remarcăm că administrația Carabelea l-a achiziționat fix de la aceeași firmă (S.C. Justin`s Design GMBH Stuttgart, sucursala Oradea) care a montat locul de joacă de 91.000 de euro din Ștrand și care a trebuit să fie o perioadă închis și reamenajat după ce o fetiță s-a accidentat și a ajuns la spital.

Reamintim că toată cheltuiala de 630.000 de lei cu Târgul de Crăciun aparține primăriei, iar Camera de Comerț Neamț, cu care s-a semnat un parteneriat, va încasa toți banii de pe urma închirierii spațiilor comerciale, urmând ca la final să întoarcă primăriei doar jumătate din încasări.

#NouaPiatra

disclaimer

Publicitate