Pentru că maşinile VW nu mai sunt competitive din cauza costurilor mari, urmează mii de concedieri!

Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, se confruntă cu o situație critică care a determinat planificarea unor concedieri masive la nivel mondial.

Conform informațiilor furnizate de directorul responsabil pentru marca principală VW, Thomas Schäfer, compania intenționează să concedieze mii de angajați în următorii ani pentru a reduce cheltuielile cu aproximativ 10 miliarde de euro.

Anunțul vine ca răspuns la costurile mari și productivitatea scăzută, care au afectat competitivitatea mașinilor Volkswagen pe piața auto globală.

„Situația este foarte critică. Nu va funcționa fără tăieri semnificative. Trebuie să rezolvăm problemele critice, inclusiv la nivel de personal”, a avertizat Thomas Schafer în cadrul unei reuniuni cu angajații organizată la sediul companiei din Wolfsburg.

Conform declarațiilor lui Schafer, mașinile VW nu mai sunt competitive din cauza unor structuri, procese și costuri preexistente, iar aceste măsuri de restructurare sunt văzute ca primul pas într-un efort mai amplu la nivel de grup pentru creșterea eficienței, în contextul tranziției către automobilele electrice.

Directorul de personal, Gunnar Kilian, a confirmat că reducerile de personal vor avea loc prin pensionări anticipate. „Trebuie să considerăm curba demografică drept un avantaj și să profităm la maximum de reglementările privind pensionarea anticipată în următorii ani”, a declarat Kilian.

Volkswagen urmărește să realizeze economii de costuri de aproximativ 10 miliarde de euro la marca VW și să crească rentabilitatea vânzărilor pentru marca principală de la 3,4% până la 6,5%. În prezent, compania este în mijlocul negocierilor cu comitetul de întreprindere pentru a stabili detaliile programului de reducere a costurilor.

„Toate măsurile necesare sunt pe masa discuțiilor. Acum trebuie să finalizăm principalele puncte ale acordului cu angajații până la finele anului”, a subliniat Thomas Schafer.

Aceste decizii indică eforturile conducerii Volkswagen de a se adapta la schimbările din industrie și de a asigura viabilitatea și competitivitatea în contextul creșterii vehiculelor electrice și a altor evoluții tehnologice.

Publicitate