Pentru că nu ”încap” în marketuri, adevăratele produse românești se vând la colț de stradă! (VIDEO)

Adevărații producători agricoli, cei care au grădini în care își cultivă și cresc legumele, se văd nevoiți uneori să își vândă produsele la colț de stradă sau prin parcările cartierelor, în timp ce marele lanțuri de supermarketuri preferă să achiziționeze marfă din Egipt, Turcia, Grecia, Italia sau alte țări cu care încheie contracte super-avantajoase.

Producătorii noștri intră cu greu în astfel de supermarketuri pentru că li se cer cantități foarte mari la un preț foarte mic și ajung să muncească aproape degeaba dacă ar fi să plaseze mărfurile pe rafturile acestor magazine.

Publicitate

Adevărații producători nu încap uneori nici măcar în piețele agroalimentare pentru că și acolo majoritatea tarabelor sunt pline cu legume achiziționate din depozitele en-gros care alimentează și supermarketurile de care vorbeam mai sus.

În afară de câteva băbuțe care vin cu produse cultivate în grădinuța din fața casei, e greu să întâlnești legume sau fructe naturale, ecologice, crescute în curțile românilor.

Mulți dintre comercianții din piață dețin certificat de producător doar pentru a le prezenta celor care vin în control. În rest, o mare parte din produse provin din depozitele de legume en-gros care știm cu toții de unde se aprovizionează…

Mulți dintre producători preferă să își vîndă mărfurile la cunoscuți, la colț de stradă sau prin cartiere, postând anunțuri pe rețelele de socializare, așa cum, spre exemplu, face o familie din județul Neamț.

Grădina cu legume de la Nisiporești a postat pe Facebook că vor face livrări celor care doresc să cumpere în câteva puncte din Piatra Neamț și din municipiul Roman, după un program pe care îl detaliem mai jos.

Este de lăudat și apreciat strădania adevăraților producătorii români care încearcă să-și comercializeze produsele, așa cum este familia de la Nisiporești.

Și pentru că este tot mai greu să găsești o roșie cu gust de roșie ca pe vremuri, un castravete romanesc și în general legume din solul autohton, vom recomanda și promova întotdeauna aceste mici familii de producători care își câștigă existența cultivând legume 100% românești.

”Producator local Gradina cu legume Nisiporesti va livra joi, 14 Iulie, în Roman și localitățile limitrofe iar in Piatra Neamt vom livra in puncte fixe (Darmanesti – zona Tic tac; Maraței – zona Piata Maraței; Centru-Muzeul de Istorie; Centru, Stadion) in ziua de vineri 15 Iulie după ora 17

Lădițele vor fi de 3 tipuri:

  • Ladita 1 – 100 lei:rosii aprox 4 kg …diferite soiuri românești ,1 varza plata ,2 kg vinete, 1 kg ardei mix,2 kg cartofi noi ,1kg ceapa ,2 kg castraveti ,1kg morcov,1 kg dovlecel.
  • Ladita 2 – 50 lei :Rosii aprox 2 kg mix de rosii ,1 varza ,1/2 ceapa ,1kg cartofi ,1kg vinete ,1/2 kg ardei mix ,1kg castraveti.
  • Ladita 3 – 35 lei :rosii 1 kg mix ,1kg castraveti ,1 kg ardei mix,1/2 ceapa ….verdeața bonus din partea noastră …

Livrarea va fi gratuita, așteptăm comenzile dv la Nr 0768.689.102 sau ms pe @Gradina cu legume Nisiporesti .Multumim !!!”

Publicitate