Pentru cele 2 minute vorbite în Parlament, un deputat român a încasat 100.000 Euro!

Deputatul Neculai Iftimie, ales parlamentar de Neamț la alegerile din decembrie 2016, are cea mai mare „eficiență” la încasat bani, dacă ne raportăm la cât de mult a luat cuvântul în Parlament.

Consultând site-ul Camerei Deputaților la rubrica ”luări de cuvânt în plen”, deputatul Neculai Iftimie apare că a vorbit 1,53 minute. Conform declarației de avere și interese, în cei 4 ani de mandat, deputatul încasează în jur de 470.000 lei, echivalentul a aproape 100.000 Euro, scrie stiri-neamt.ro.

Publicitate

Raportul dintre banii încasați și secundele vorbite, arată că a încasat peste 4000 lei/secundă.

Acesta a luat cuvântul de două ori în acest mandat: prima dată când a depus jurământul (34 secunde), pe 21 decembrie 2016 și a doua oară după doi ani, pe 26 noiembrie 2018, când a prezentat raportul unei comisii (1,19 min).

Neculai Iftimie a fost ales pe listele PSD Neamț, formațiune politică de care s-a despărțit în decembrie 2019, trecând în barca liberală și susținându-l pe Mugurel Cozmanciuc:

Îmi doresc să ajut la conturarea unei noi majorități parlamentare, astfel încât, munca mea în folosul cetățenilor care m-au ales să poată avea rezultate practice.

În acest sens, vă transmit că respect munca pe care Mugur Cozmanciuc a făcut-o în județul Neamț, câștigând alegerile prezidențiale, viitorul meu politic legându-se de acum de proiectele sale și de echipa pe care o construiește.

Voi susține o Românie normală și vreau ca județul Neamț să se dezvolte și să fie respectat, a scris deputatul Neculai Iftimie pe pagina de Facebook, în februarie 2020

Publicitate