Percheziții DNA la persoane care își însușeau apartamente cu acte false de la persoane decedate!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție desfășoară, în această zi de miercuri, ample cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și de fals.

Acțiunea este orientată împotriva unor persoane specializate în identificarea și însușirea nelegală a unor bunuri imobile ce au aparținut unor persoane decedate, prejudiciind moștenitorii legali, conform comunicatului emis de DNA.

Publicitate

Infracțiunile, care ar fi avut loc în perioada 2018-2022, au generat un profit estimat la suma de 1.365.223 de lei, provenit din tranzacționarea ulterioară a imobilelor.

Conform informațiilor obținute de G4Media.ro, 12 persoane sunt audiate în această cauză, existând suspiciuni că mai multe apartamente situate în sectoarele 1 și 3 ale Bucureștiului au fost dobândite prin folosirea de acte false, cum ar fi contracte de împrumut sau testament.

Într-un efort de a aduna probe și de a demasca rețeaua infracțională, procurorii au obținut autorizații legale pentru percheziții domiciliare la 22 de locații, care includ atât domiciliile unor persoane fizice, cât și sediile unor societăți comerciale.

Această operațiune de amploare a fost inițiată în cursul zilei de 13 martie 2024 și beneficiază de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul DGPMB – Serviciul Investigații Criminale, lucrătorilor din cadrul DGPMB – Serviciul Acțiuni Speciale, precum și a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Investigațiile DNA în această cauză evidențiază un posibil lanț de infracțiuni și încălcări legale, cu impact asupra proprietăților imobiliare și a moștenitorilor legitimi. Autoritățile continuă să adune probe și să audieze persoanele implicate, subliniind importanța combaterii corupției și a asigurării unui climat de legalitate în societate.

Publicitate