Percheziții la DRUPO, societate aflată în subordinea C.J. Neamț! Prejudiciu de 845.000 lei

Autoritățile din Neamț au efectuat, la data de 2 aprilie, o amplă operațiune de percheziție în cadrul unei anchete privind exploatarea ilegală a agregatelor minerale și delapidare de la DRUPO Neamț, societate aflată în subordinea CJ Neamț.

Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară în județul Neamț.

Publicitate

Operațiunea viza identificarea și ridicarea de mijloace de probă în legătură cu activități suspecte desfășurate la sedii și puncte de lucru ale unei persoane juridice, precum și la domiciliul a 2 persoane fizice. Investigatorii urmăresc să stabilească stocurile reale de agregate minerale existente la cele 2 puncte de lucru ale societății vizate.

Prejudiciul estimat în această anchetă se ridică la suma de 845.000 de lei. Autoritățile continuă investigațiile pentru a clarifica întreaga activitate infracțională desfășurată în acest caz.

Amintim că de mai bine de 10 ani, la CJ Neamț cei care dau ”ora exactă” sunt de la PSD Neamț, iar Ion Asaftei, actualul președinte interimar tocmai s-a alăturat echipei PSD care speră din nou să preia puterea în județ prin Vasilică Harpa, primarul de Târgu Neamț.

Este important de menționat că, pe durata procesului penal, persoanele investigate beneficiază de toate drepturile și garanțiile prevăzute de lege, inclusiv prezumția de nevinovăție, conform Codului de procedură penală.

”La data de 2 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, în județul Neamț, la sediiile și punctele de lucru ale unei persoane juridice și la domiciliul a 2 persoane fizice, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exploatare fără drept a agregatelor minerale și delapidare.

Perchezițiile au vizat identificarea și ridicarea de mijloace de probă, precum și stabilirea stocurilor de agregate minerale existente la 2 puncte de lucru ale societății vizate.

Prejudiciu estimat în cauză este de 845.000 lei.

Polițiștii continua cercetările, pentru stabilirea cu exactitate a întregii activități infracționale.” – a fost comunicatul IPJ Neamț.

Publicitate