Performanță incredibilă: un elev este admis la orice liceu fără a susține evaluarea națională!

Eduard Pițu, absolvent al clasei a VIII-a la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” din Alba Iulia, este singurul elev din județul Alba care va fi admis la liceu fără a susține probele evaluării naționale.

Performanța extraordinară a tânărului vine în urma obținerii punctajului maxim la Olimpiada Națională de Matematică din 2023.

Eduard a continuat să impresioneze în 2024, când a obținut mențiune și medalia de aur la etapa națională de matematică și medalia de argint la fizică. Pe parcursul anilor de gimnaziu, din clasele a V-a până în a VIII-a, Eduard a avut rezultate excepționale, fiind mereu pe podium atât la olimpiadele de matematică, cât și la cele de fizică.

Datorită efortului și performanțelor sale constante, Eduard va putea alege orice liceu din România la profilul real, fără a fi nevoie să susțină examenul de sfârșit de clasa a VIII-a.

„Pentru mine a fost o bucurie și o șansă să îl am elev pe Edi. O combinație fericită între o minte strălucită, multă putere de muncă, ambiție și plăcere de a lucra. Orele de matematică erau o provocare, Edi căutând permanent soluții alternative, uneori mai frumoase, alteori mai simple, dar tot timpul stârnind atenția, interesul și respectul atât din partea mea cât și a colegilor de clasă.

Cu siguranță, șirul performanțelor remarcabile va continua. Iar eu o să mă bucur de fiecare dată când geniul și dedicarea îl vor urca pe podiumurile competițiilor la care spiritul lui, dornic de noi și noi provocări, îl va duce”, a declarat Mihaela Urcan, profesor de matematică, pentru ziarulunirea.ro.

Felicitările și aprecierile nu au întârziat să apară, iar performanțele lui Eduard Pițu reprezintă un exemplu de excelență și dedicare pentru toți elevii și profesorii din județul Alba și nu numai.

Publicitate