Piața imobiliară din Neamț, între progres și dezvoltare

Numărul total al tranzacțiilor pe piața imobiliară din Neamț s-a cifrat, în august 2019, la 894 de contracte, înregistrând un volum de investiții ceva mai scăzut decât luna august aferentă anului precedent, care a consemnat un număr de 1.035 de tranzacții.

Dinamica imobiliară, din vara anului 2019, a fost una vizibil mai lentă în Neamț, întrucât din mai și până în prezent nici una din luni nu a reușit să treacă pragul de 900 de tranzacții imobiliare.

Datele publicate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) relevă că, în primele opt luni ale anului curent, numărul tranzacţiilor imobiliare încheiate pe plan naţional s-a ridicat la 335.582. Din acest număr, doar 5.221 de operațiuni au fost efectuate în Neamț.

Despre prețurile apartamentelor 

Pe fondul acestor factori și prețurile apartamentelor stagnează între progres și dezvoltare.

Un apartament cu 3 camere, situat în zona centrală din Piatra Neamț, se vinde pe Flatfy.ro cu 52.000 de euro, în timp ce o casă la comandă cu 3 camere, pe Calea Romanului, costă 55.000 de lei.

Un trend ascendent se înregistrează în județul vecin, Bacău, unde s-au realizat zeci de ansambluri rezidențiale noi moderne și spațioase.

Prețurile încep de la 56.700 de euro + TVA și pot depăși 88.200 de euro + TVA.

La capitolul prețuri excelează, bineînțeles, Bucureștiul care ocupă locul doi în topul creșterilor de preț din marile orașe ale țării, urmat apoi de Brașov, cu o creștere de aproximativ 2% în luna august 2019.

Publicitate