Piatra-Neamț scapă de căpușe, țânțari și șobolani la ”sfântul așteaptă”

Începerea activității de dezinsecție și dezinfecție și deratizare la nivelul municipiului Piatra-Neamt, mai are de așteptat mult și bine și asta din cauză că autoritățile locale abia au scos la licitație acest serviciu.

În ședința Consiliului Local al municipiului Piatra-Neamt din 21 iunie a.c., s-a votat ”studiul de oportunitate cu privire la delegarea gestiunii de dezinsecție, dezinfecție și deratizare.”

Publicitate

Abia de la acea dată, urmează să înceapă procedura de achiziție/atribuire a contractului, care trebuie, conform legii, sa stea mai întâi pe site-ul instituției, 30 de zile. In acest timp societățile care doresc sa participe la licitație descarcă caietul de sarcini, își fac oferta tehnică și financiară, după care se prezintă la licitație.

În situația în care la licitație se prezintă doar SC Salubritas SA (așa cum s-a întamplat până acum), putem spera ca la sfârșitul lunii iulie sa înceapă acțiunea prin cartiere.

Dacă se prezintă mai multe societăți iar una din ele contestă procedura ori câștigătorul, vom scăpa de țânțari și șobolani prin septembrie-octombtie, odată cu venirea sezonului rece.

Este de neînțeles cum se fac aceste licitații în plină vară, când acțiunea de deratizare și dezinsecție ar fi trebuit să înceapă la sfârșitul primei tăieri a ierbii, adică undeva prin mai-iunie. Pentru că, degeaba dai cu substanțe chimice pe iarba netunsă. Rămânem cu țânțarii, gândacii, șobolanii și șerpii lângă noi.

Așadar, pietrenii au de așteptat mult și bine. Până atunci, spor la cumpărat spray-uri și creme anti-insecte.

Publicitate