PNL a câștigat „meciul racolării de primari” în Iași

14 primari ieşeni au trecut de la un partid politic la altul în ultima lună doar în județul Iași: 10 au venit la PNL şi 4 la PSD, scrie ziaruldeiasi.ro.

Liberalii care, anul trecut, spuneau că nu vor primi social-democraţi în partid, sunt principalii beneficiari ai traseismului politic: au atras de partea lor 10 primari. Dacă îl socotim şi pe Mihai Chirica (exclus din PSD în 2018), acum sunt 11 primari care în 2016 candidau din partea altui partid (10 la PSD şi unul la UNPR), iar patru ani mai târziu sunt susţinuţi de PNL”, notează publicația citată.

Publicitate

PSD a racolat și el patru primari: trei de la UNPR şi unul (singurul) de la PMP. USR-PLUS nu a atras niciun primar dar a „adoptat” trei foşti liberali: Marius Bodea (candidat la şefia Consiliului Judeţean din partea alianţei) şi doi consilieri locali, arată ziaruldeiași.ro.

Liberalii au racolat primarii din comunele Bârnova (Mihai Bălan), Dobrovăţ (Cătălin Martinuş), Tomeşti (Ştefan Timofte), Ungheni (Iulian Marcu), Gropniţa (Ionel Oneagă), Horleşti (Mihai Cadar), Moşna (Georgel Popa), Scobinţi (Gheorghe Hriţcu), Stolniceni-Prăjescu (Costel Hugianu) şi Costuleni (Mirică Dodan). Toţi, foşti PSD-iști, cu excepţia ultimului, care era de la UNPR.

PSD a racolat trei primari de la UNPR din comunele Mădârjac (Dan Ghebuţă), Mirosloveşti (Constantin Cojocaru) şi Ţuţora (Cristinel Albu), alături de singurul primar PMP din judeţ, cel de la Grozeşti (George Cristea).

Publicitate