Poliția a ridicat și a dus la secție o femeie după ce postase un text pe Facebook! – FOTO

Poliția a reținut o femeie în vârstă de 36 de ani, cunoscută pentru implicarea sa în mișcarea #rezist, în urma unor mesaje online care incitau la violențe împotriva forțelor de ordine.

Angi Șerban a fost identificată de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 18 Poliție și a fost adusă la sediul subunității de poliție pentru audieri, informează stiripesurse.ro.

Publicitate

Incidentul care a dus la reținerea ei a avut loc în contextul unor proteste ale fermierilor și transportatorilor, unde un luptător SAS a îndreptat o armă neletală spre un protestatar. Reactia femeii în mediul online a fost catalogată drept instigare la violență împotriva forțelor de ordine.

Poliția s-a sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de „instigare publică la săvârșirea de infracțiuni”, iar, în urma activităților specifice, s-a identificat persoana responsabilă pentru mesajul respectiv.

La solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a fost emis un mandat de aducere pe numele Angi Șerban. Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 13 Poliție, aceasta a fost condusă la sediul poliției pentru a fi audiată.

Cercetările sunt în desfășurare, fiind coordonate de polițiștii din cadrul Secției 18 Poliție sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5. Angi Șerban este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „instigare publică”, conform prevederilor articolului 368 din Codul Penal. Comunicatul oficial a fost transmis redacției pentru informarea publicului.

Ziarista Carmen Dumitrescu a comentat pe marginea acestui subiect: ”M-a sunat mai devreme o prietenă și mi-a zis: „Vezi că au ridicat-o pe Angi de acasă pentru o postare pe Facebook! Și mai interesant e că aia nu e casa ei. Nici în buletin, nici în fapt!”

N-am înțeles. Mi-era greu să procesez. Adică Angi Șerban a scris ceva pe Facebook și au luat-o la poliție pentru instigare?

Totul s-a întâmplat în câteva ore. Angi a postat azi și acum e plimbată de la o secție de poliție la alta.

Simt că mă sufoc de nervi! Deci Șoșo și Simi amenință în fiecare zi statul de drept atât verbal, cât și faptic. În fiecare zi, aceste personaje spun și fac lucruri care afectează felul în care democrația și statul ar trebui să funcționeze.

Cu toate astea, n-am auzit să-i ia nimeni de acasă pentru ce postează în social-media și nici pentru ce fac efectiv în teren.

Dar pe o fată care scrie cu nerv despre felul în care statul român a ajuns să-și trateze cetățenii o iau ăștia în dubă. Eu nu știu dacă asta mai e țară. Dar dacă e, poate ar trebui s-o redefinim. Să-i zicem Jungla lui Ciorapu’, să stingem lumina și să lăsăm orice speranță la intrare. În ritmul ăsta, o să ajungem să privim Era Dragnea cu nostalgie, vă zic!

Angi Șerban povestește că în secția de poliție i s-au luat amprentele și a fost percheziționată corporal, până-n lenjeria intimă. Foarte interesant, nu credeți? Oamenii, când scriu chestii pe social-media, mai ascund cuvinte prin chiloți, mai folosesc degete de la alții. Anchetele trebuie făcute serios, nu ne jucăm aici de-a abuzul!

N-a ieșit, însă, cu restrângeri de drepturi. Că puteau, de exemplu, să-i restricționeze dreptul de a se mai exprima pe Facebook. Sau cu prietenii. Sau să mai spună ce crede, în general. Chiar și când e singură acasă, că și pereții au urechi și se pot simți instigați, ce naiba?” – a fost mesajul ziaristei.

Mai jos, postarea făcută de Angi Șerban pentru care a fost reținută de polițiști:

Publicitate