Poliția Locală, razii printre spărgătorii de semințe! – FOTO

Polițiștii locali din Piatra-Neamț au desfășurat miercuri, 22 mai 2024, o operațiune de prevenire și combatere a faptelor antisociale și a consumului de alcool în spațiile publice.

Aceștia au avertizat mai multe persoane fără adăpost și consumatori de alcool care perturbau ordinea publică.

„În cadrul acțiunii de prevenire și combatere a faptelor antisociale și a consumului de alcool în locurile publice, polițiștii locali de ordine publică au avertizat verbal sau în scris mai multe persoane fără adăpost surprinse tulburând ordinea și liniștea publică sau apelând la mila publică, deși erau apte de muncă.

Echipajele Serviciului Dispecerat, Pază și Intervenție Rapidă au patrulat în parcările supermarketurilor, în piețe și în cartierele orașului, acolo unde sunt frecvent întâlnite adăposturi improvizate.” – a transmis Poliția Locală.

În timpul acțiunii, patru tineri cunoscuți pentru comportamentul lor problematic și consumul de alcool au fost îndrumați să părăsească incinta Pieței Bistrița și au primit avertismente privind comportamentul lor.

De asemenea, doi minori care consumau semințe într-un spațiu public au fost sancționați cu avertismente contravenționale și au fost obligați să curețe zona.

„Patru tineri, cunoscuți pentru scandalurile provocate pe fondul consumului de alcool și pentru faptul că deseori sunt subiectul sesizărilor venite de la locuitorii blocurilor din zonă, au fost legitimați și îndrumați să părăsească incinta Pieței Bistrița.

Doi minori surprinși consumând semințe în spațiul public au fost sancționați contravențional cu avertisment și obligați să salubrizeze zona, după care au fost îndrumați să se întoarcă la domiciliu.

Un bărbat de 46 de ani din comuna Văleni, depistat făcând scandal și folosind un limbaj vulgar într-o stație de autobuz din cartierul Dărmănești, în urma consumului de alcool, a fost condus la sediul Poliției Locale Piatra-Neamț. Identificat, acesta a fost sancționat contravențional cu o amendă de 1.000 de lei conform Legii 61/1991.

Astfel de acțiuni vor continua, având în vedere debutul sezonului estival și numeroasele evenimente culturale, artistice, sportive și religioase așteptate în municipiul Piatra-Neamț.

Reamintim cetățenilor din Piatra-Neamț că pot sesiza faptele antisociale apelând Dispeceratul Poliției Locale Piatra-Neamț, disponibil 24/24, la numărul de telefon 0233 231 300, Poliția Municipiului Piatra-Neamț la 0233 207 009, sau I.J.J. Neamț la 0233 230 391.” – a mai transmis Poliția Locală.

Publicitate