Poliția se ”rebrenduiește” iar mașinile vor fi inscripționate după modelul german

Ministrul de Interne, Marcel Vela, își dorește un ”rebranding” al Poliției, pornind de la numele acesteia și continuând până la inscripționarea autoturismelor din dotare și al echipamentului polițiștilor

Soluția lui Marcel Vela este menită să înlăture confuzia dintre Poliția Română și Poliția Locală. Astfel, noul tip de inscripționare al mașinilor de poliție va avea la bază modelul german, scrie mediasud.ro.

Publicitate

Doresc s-o numim Poliţie Naţională, pentru a nu mai intra, pe acelaşi palier, în competiţie sau conflict cu Poliţia Locală. Tot respectul faţă de Poliţia Locală, am fost primar 12 ani, am construit poliţie locală în sensul că i-am găsit gardieni publici, după aceea poliţie comunitară şi poliţie locală – băieţi destoinici”, a explicat ministrul Vela.

 

Autospeciala va fi echipată cu o stație mobilă și cu o tabletă prin intermediul căreia oamenii legii vor accesa baza de date a poliției. Mașina va fi dotată și cu un separator între scaunele din față și cele din spate, pentru a putea transporta persoane periculoase.

Și echipamentul polițiștilor va fi unul nou, pentu ca cei care lucrează pentru Poliția Națională să fie diferențiați cu ușurință de cei care activează sub egida Poliției Locale.

Pe fondul acestor schimbari a fost prezentat în spațiul virtual un Duster M.A.I. , branduit după modelul german sau polonez.

 

Publicitate