Poliţist răpit, sechestrat şi umilit pentru că făcuse propuneri indecente unei fete

Poveste de-a dreptul hollywoodiană în dezbaterea instanţelor orădene, chemate să dea verdictul în cazul unui tânăr care s-a răzbunat crunt pe un subofiţer de Poliţie după ce l-a prins că i-a „bombardat” iubita cu propuneri indecente. 

Cu ajutorul a trei prieteni, bărbatul l-a forţat pe poliţist să-l însoţească până acasă, unde l-au obligat să îngenuncheze şi să-şi ceară scuze de la tânără, iar apoi să-şi sune propria prietenă, ca să-şi mărturisească infidelitatea, informează ebihoreanul.ro.

Urmarea? Scăpat din apartament, agentul a sunat imediat la 112. Întreaga trupă a ajuns în anchetă şi ulterior şi în faţa judecătorilor, pentru lipsire de libertate în mod ilegal, iar orădeanul care a pus la cale „răzbunarea” şi pentru şantaj…

Publicitate

Întâmplarea care îi are protagonişti pe Ş. B., pe amicii săi – P. H., M. I. şi S. B. – şi pe victima lor, Raul B., agent în cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, s-a produs în urmă cu mai bine de doi ani, în seara de 6 martie 2019, după cum reiese din primul rechizitoriu al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea trimis instanţei pe 27 februarie 2020.

În ziua cu pricina, B. băuse şi a avut o ceartă urâtă cu iubita. Găsise în telefonul tinerei mai multe discuţii cu poliţistul, unele în care acesta îi făcea propuneri indecente, propunându-i chiar să facă video-chat, dar şi multe fotografii şi filmuleţe, unele cu tentă sexuală, altele şocante, cu cadavrele unor oameni, cel mai probabil surprinse în timpul unor anchete poliţieneşti.

Furios, dar şi cu mintea înceţoşată de băutură, bărbatul a decis să lămurească problema. Aşa că l-a sunat pe Raul B., cerându-i să se întâlnească în parcarea Kaufland din Calea Borşului. Polițistul a acceptat întâlnirea, nimeni nu înţelege de ce.

Dacă ar fi ştiut ce urmează, mai mult ca sigur că Raul B. ar fi refuzat propunerea. B. a plecat la întâlnire cu amicii P. H., S. B. şi M. I., iar primii trei s-au urcat în maşina poliţistului, toţi cu câte o armă în mână. B. s-a pus pe scaunul din faţă, cu o sabie, având la el o bâtă de baseball, şi H., cu un cuţit, s-au aşezat pe bancheta din spate.

Discuţiile au fost aprinse, după cum reiese din declaraţiile redate în actul de acuzare. Bărbatul i-a reproşat poliţistului comportamentul şi limbajul folosit în discuţiile cu prietena lui şi i-a pretins să-şi ceară scuze fetei pentru comportamentul său.

A şi sunat-o, ca să i-l dea la telefon, dar cum fata nu a răspuns, i-a spus subofiţerului să-l însoţească până acasă, ameninţându-l că în caz contrar va avea de-a face „cu anumite personaje din lumea interlopă din Oradea”.

Încolţit, Raul B. n-a avut încotro şi a pornit spre apartamentul orădeanului unde, zic anchetatorii, a fost obligat să-şi sune propria iubită, să-i spună că a înşelat-o şi „să-i relateze faptele sale săvârşite”, iar apoi să îngenuncheze, în două rânduri chiar, în faţa prietenei lui B., ca să-şi ceară iertare, „sub imperiul ameninţărilor verbale şi cu ajutorul sabiei pe care o lua uneori asupra sa”.

Agentul a fost taxat şi pentru alte discuţii, în care ar fi povestit „că el fumează iarbă” şi ar fi insinuat că şi ea face la fel, căci tânăra i s-a plâns că o doare capul şi că are nasul înfundat, iar el s-a arătat sigur că „acelea sunt simptomele de la praf”.

Poliţistul a negat, însă, discuţia şi, panicat, a luat-o la fugă spre uşa apartamentului. Norocul lui a fost că aceasta nu era asigurată şi astfel a reuşit să iasă.

Băieţii au încercat să-l oprească. Unul l-a şi prins de haine, însă doar pentru o fracţiune de secundă, căci degetele i-au alunecat, iar „prizonierul” i-a scăpat. Alţi doi s-au luat după el la fugă pe scări, dar nu l-au mai găsit. L-au auzit, doar, strigând disperat „ajutor, ajutor, mă omoară!”, în vreme ce a dispărut pe stradă, unde a sunat la 112.

Panicaţi, tinerii au luat armele şi, împreună cu fata, au urcat în maşina lui I., cu care apoi au plecat spre Sântandrei, pe malul Crişului Repede, unde le-au aruncat pe toate în apă. La întoarcerea în oraş, însă, colegii poliţistului îi aşteptau deja, toţi cinci fiind conduşi la sediul Poliţiei Oradea.

În urma cercetărilor, cei patru agresori au fost trimişi în judecată, în februarie anul trecut, pentru lipsire de libertate în mod ilegal, faptă pedepsită cu închisoare între 1 şi 7 ani de detenţie.

Procesul a început la Judecătoria Oradea, unde doi dintre ei, Marcus Ivan şi Sergiu Bota, au cerut să fie judecaţi după procedura simplificată, adică doar în baza probelor strânse de procurori, pe care le-au recunoscut, beneficiind astfel de reducerea limitelor de pedeapsă cu o treime. Au fost condamnaţi pe 16 februarie, în acest an, la câte 2 ani de închisoare cu suspendare şi câte 80 zile de muncă în favoarea comunităţii.

În cazul lui Ş. B. şi P. H., însă, care au admis doar parţial acuzele, pretinzând că poliţistul ar fi venit de bunăvoie în apartament – unde uşa n-ar fi fost închisă şi, deci, putea pleca oricând – dezbaterile au continuat.

Mai multe despre acest subiect puteți citi aici.

Publicitate