Polițiști anchetați după ce au scos de la ore, în cătușe, un elev de 14 ani, băut! (VIDEO)

Un elev în vârstă de 14 ani de la școala gimnazială din localitatea Hidişelu de Sus a fost pus la pământ de doi polițiști și scos din școală în cătuşe, după ce, băut fiind, ar fi devenit agresiv cu colegii şi profesorii, dar şi cu poliţiştii chemaţi să intervină.

Intervenţia poliţiştilor a fost filmată de un copil şi a fost postată pe Facebook chiar de mama băiatului, care îi acuză de abuz, informează ebihoreanul.ro.

Băiatul, împreună cu doi colegi de-ai săi, toţi în vârstă de 14 ani, ar fi venit băuţi la şcoală şi au devenit agresivi atât cu colegii, cât şi cu cadrele didactice care au solicitat ajutorul poliţiştilor care dirijau traficul în faţa unităţii de învăţământ.

Șeful Postului de Poliţie din localitate le-a cerut celor trei adolescenţi să iasă în curte, ca să-i poată conduce acasă, însă elevul cu pricina s-a opus.

A fugit de poliţist prin sălile de clasă, pe coridor şi chiar l-ar fi îmbrâncit pe un coleg în încercarea de a scăpa. În final, adolescentul a fost încătuşat de Lucaciu și de un alt polițist, care i-a venit în sprijin.

În înregistrare se vede că poliţiştii l-au trântit pe băiat la pământ, iar unul dintre oamenii legii l-a şi înjurat. Înregistrarea se termină când o angajată a şcolii le cere elevilor să închidă uşa.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, susţine că intervenţia poliţiştilor a fost necesară pentru că elevii „ar fi venit la școală sub influența băuturilor alcoolice și ar fi tulburat ordinea și liniștea publică în școală, nerespectând regulamentul școlar, având un comportament neadecvat, agresiv și proferând injurii la adresa elevilor și a personalului didactic”.

În ceea ce priveşte acuzaţiile de abuz, conducerea Poliţiei a dispus, de urgență, efectuarea de verificări prin Biroul de Control Intern, „la finalizarea cărora vor fi dispuse măsuri în consecință”.

CLIPUL VIDEO POATE FI URMĂRIT AICI