Polițiști bătuți cu pumnii și picioarele pentru că nu au lăsat un cortegiu funerar să se deplaseze pe un anumit traseu!

Cinci polițiști au fost bătuți cu pumnii și cu picioarele în timpul înmormântării unei fetițe de 13 ani, accidentată mortal pe trecerea pentru pietoni.

Evenimentul avut loc în această după-amiază la Târgoviște. Apropiații copilei au răbufnit după ce polițiștii i-au interzis să intre cu cortegiul funerar pe strada unde locuiește șoferul din vina căruia a decedat fetița.

După ce situația a fost scăpată de sub control, polițiști și jandarmi au scos spray-uri lacrimogene și au încercat să potolească spiritele, informează targovistenews.ro.

„Având în vedere manifestările desfăşurate în contextul cortegiului funerar, organizat pentru victima unui accident rutier, produs la data de 7 iulie a.c., în municipiul Târgovişte şi soldat cu decesul unei minore, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa este abilitat să comunice următoarele:

în acest context, având în vedere numărul mare de participanţi, precum şi nemulţumirea acestora referitoare la refuzul de a aproba schimbarea traseului cortegiului funerar, forţele de ordine au intervenit, moment în care persoanele participante s-au manifestat agresiv şi ar fi lovit cu pumnii şi picioarele cinci poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Cercetările sunt efectuate pentru infracţiunea de ultraj. Poliţişti şi jandarmi au intervenit şi au aplanat scandalul.

„A fost constituită echipa complexă de cercetare, pentru a se stabili cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului, fiind efectuate verificări de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, cu privire la săvârşirea infracţiunii de ultraj (…).

Forţele de ordine (poliţişti şi jandarmi), au utilizat mijloacele din dotare, neînregistrându-se victime din rândul participanţilor. În urma intervenţiei, conflictul a fost aplanat”, mai anunţă IPJ Dâmboviţa.