Polițiști de la Rutieră reținuți după ce forțau șoferii să greșească, apoi le cereau șpagă!

Opt polițiști de la Poliția Municipiului Huși au fost reținuți marți seară, după mai multe ore de audieri, în urma unor acuzații grave de luare de mită.

Aceștia au fost prezenți la sediul Serviciului Județean Anticorupție Vaslui pentru a fi audiați în legătură cu acuzațiile care li se aduc. Alături de cei opt polițiști, un agent de la Poliția de Frontieră se numără printre persoanele reținute.

Publicitate

Anchetatorii au efectuat 16 percheziții marți la Huși, în urma cărora cei opt polițiști și agentul de frontieră au fost conduși cu mandat la sediul Serviciului Județean Anticorupție Vaslui.

Aceștia sunt suspectați că pretindeau mită de la șoferii prinși încălcând legislația rutieră. Investigarea acestui caz a durat mai multe luni, perioadă în care polițiștii au fost monitorizați audio-video.

Surse judiciare au dezvăluit că polițiștii implicau complici pentru a forța șoferii să comită abateri în trafic. Aceștia învățau complicii să circule cu viteză redusă pe drumul european către Vama Albița, determinându-i astfel pe ceilalți șoferi să încalce legislația rutieră, inclusiv să efectueze depășiri în zone nepermise.

Ei acționau sub acoperirea unor complice care, de fapt, erau colaboratori ai polițiștilor. În urma acestor încălcări, polițiștii reținuți surprindeau momentul și solicitaule conducătorilor auto bani pentru a nu-i amenda și a nu le reține permisele de conducere.

Suma cerută ca mită varia între 100 și 1.500 de lei, în funcție de gravitatea abaterii comise de șoferi. Dosarul penal include probe audio-video care confirmă implicarea polițiștilor și a agentului de frontieră în această schemă ilegală.

Un aspect interesant evidențiat în cursul anchetei este interceptarea unui dialog între unul dintre polițiști și un coleg, în care se discuta despre cineva care îi filma.

Polițistul presupunea că ar putea fi un ziarist și spunea: „Băi, e unul cu o mașină de Buzău care ne pozează. Ne pozează și casele. Oare sunt de la presă?”, conform interceptării citate de publicația Vremea Nouă.

Astfel, cei opt agenți de poliție și colegul lor de la Poliția de Frontieră se confruntă acum cu acuzații de luare de mită în formă continuată, iar probatoriul adunat de anchetatori include înregistrări care atestă vinovăția acestora. Dosarul urmează să fie înaintat instanței, care va decide dacă aceștia vor fi arestați preventiv.

Publicitate