Polițiștii au dus negocieri cu o femeie pentru a-i salva bebelușul după ce a născut la domiciliu!

O situație neobișnuită a avut loc pe 11 februarie în municipiul Roman, când echipaje ale Poliției și Ambulanței Neamț au fost mobilizate pentru a interveni la domiciliul unei femei în vârstă de 32 de ani care a dat naștere unui copil pe cale naturală, refuzând inițial asistența medicală esențială.

Potrivit Serviciului de Ambulanță Neamț, la ora 15:00, un echipaj a fost solicitat să intervină la domiciliul femeii, care născuse la ora 9:40 un băiețel în propria casă, fără asistență medicală, informează stiri-neamt.ro.

Publicitate

Refuzul de a permite accesul cadrelor medicale pentru efectuarea procedurilor necesare după naștere, inclusiv îndepărtarea placentei și a cordonului ombilical, a pus în pericol atât viața mamei cât și pe cea a nou-născutului.

Alertați despre gravitatea situației, un negociator din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, împreună cu un echipaj medical, s-au deplasat la locuința familiei.

După ore de negocieri, în care au fost implicați doi negociatori – unul prezent fizic și altul telefonic, familia a permis în cele din urmă accesul medicului în imobil pentru a examina starea de sănătate a mamei și a nou-născutului.

Poliția Neamț a transmis că, având în vedere că viața mamei și a nou-născutului ar fi putut fi pusă în pericol, au intervenit la solicitarea Serviciului de Ambulanță Neamț. În activitatea de negociere au fost implicați atât negociatorul prezent la fața locului cât și un al doilea negociator, telefonic.

Incidentul subliniază importanța asistenței medicale post-natale și rolul autorităților în asigurarea securității și sănătății atât a mamei cât și a copilului în astfel de situații de urgență.

Publicitate