Polițiștii locali și-au tras scutiri medicale pentru a nu patrula noaptea sau când plouă

Polițiștii locali s-au ”adaptat” vremurilor: mai mult de jumătate din efectivele Poliției Locale Ploiești și-au scos adeverințe medicale care să-i protejeze când plouă afară, pentru a nu mai participa la acțiunile de patrulare.

În ultimele zile, în Ploiești au avut loc mai multe acte de vandalism, persoane neidentificate distrugând mobilierul stradal. Situația a relevat faptul că nu sunt suficiente efective pe străzi, mai mulți agenți de la Poliția Locală fiind scutiți de patrulare pe baza unor adeverințe medicale, dezvăluie Ziarul Incomod.

Publicitate

Câteva zeci de polițiști locali din Ploiești, majoritatea de la Ordine Publică, le-au prezentat șefilor scutiri eliberate de medici, ca urmare a unor afecțiuni de care ei suferă.

Unii dintre ei nu au voie, conform acestor scutiri, să patruleze când plouă, să conducă autovehicule sau să poarte armă. Primarul Andrei Volosevici a anunțat marți, 4 mai, în timpul unei conferințe de presă, că din totalul de 102 polițiști locali de la Ordine Publică, 10 pot lucra doar la schimbul 1, din cauză că ar suferi de diverse afecțiuni, în special hipertensiune.

Edilul spune că a transmis o adresă la CAS prin care a solicitat o reverificare a documentelor medicale care „stau la baza deciziilor cel puțin ciudate și a unor încadrări ciudate”.

Potrivit directorului Poliției Locale Ploiești, Adrian Vaida, sunt 60 de polițiști locali cu diverse scutiri medicale. Majoritatea sunt de la Ordine Publică, însă o parte sunt și de la Serviciul Circulație. 26 dintre polițiștii de la Ordine Publică nu au voie deloc să lucreze la schimbul 3, adică să patruleze noaptea.

Unii dintre polițiști nu pot lucra în schimbul 2 din cauză că au tensiune. Alții nu au voie să lucreze în intemperii, adică să patruleze când plouă sau când ninge. Din totalul de 60 de polițiști locali cu diverse scutiri medicale, unii au interdicție de a purta și a folosi o armă, iar alții nu au voie nici măcar să conducă autovehicule.

Adrian Vaida a precizat că, în această situație, este nevoit să modifice fișa postului fiecărui salariat care are probleme medicale, astfel încât acesta să fie scutit de la activitățile interzise de medici.

Publicitate