Polițiștii nu s-au prezentat la serviciu și i-au lăsat pe șefi să preia apelurile 112! ”Este doar începutul! Astfel de acțiuni vor avea loc zilnic, în toată țara”

În județul Mureș a avut loc un protest inedit al poliţiştilor din sindicatul Europol, prin donare de sânge.

Campania a fost inițiată de sindicatul Europol din Mureș și va continua în mai multe locuri din țară ca metodă de protest a polițiștilor care nu au voie să declanșeze „grevă” conform Legii privind Dialogul social.

În loc să fie la serviciu, astăzi, la ora 8:00, zeci de angajați s-au dus la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Târgu Mureș pentru a dona sânge.

Campania a fost inițiată de Sindicatul Europol din Mureș și va continua în mai multe locuri din țară, ca metodă de protest a polițiștilor care nu au voie să declanșeze grevă, conform legii privind dialogul social.

La Târgu Mureș polițiștii de ordine publică care erau azi planificați în schimbul de dimineață nu s-au prezentat la serviciu. Au ales să se așeze la coada de 70 de polițiști care donează sânge.

În lipsa lor, șefii au intervenit la apelurile de urgență 112. Totodată, a fost date zeci de telefoane pentru ca alți polițiști care erau liberi să vină să îi înlocuiască pe cei absenți.

P.S. Este doar începutul!! Astfel de acțiuni vor avea loc zilnic, în toată țara, pe tot parcursul lunii Iunie!” – a anunțat Sindicatul Europol pe pagina de Facebook.

Liderul sindicatului Europol Mureș, Daniel Oltean: În contextul în care polițiștii nu au voie să declanșeze grevă pentru a atrage atenția decidenților politici și deficitului de personal, care în momentul de față la IPJ Mureș este 26%, am organizat această campanie de donare de sânge ca formă de protest ca aceștia să lipsească motivate la locul de muncă.

Reporter: Polițiștii au îmbrățișat ideea ineditului protest.

-: Sunt la patra donare, ideea de a face o faptă bună. Şi în al doilea rând, la inițiativa colegilor de la Europol, am decis să venim să donăm.

Reprezentanta Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Târgu Mureș, Marinela Lazăr: S-au gândit să salveze și vieți, pe lângă faptul că sunt alături de comunitate în permanență. Apreciem gestul lor. Pentru faptul că urmează câteva zile libere, nu va fi program de recoltare, dar acest gest ar trebui urmat de foarte multe instituții. Nevoia este constantă, recunoștința este instantă.

Sindicatul Polițiștilor din Mureș este cel mai mare din țară, cu 850 de membri. Exemplul său va fi urmat și de alte filiale județene.

sursa: romania-actualitati.ro