Polițistul care a răpit și torturat oameni, a protestat recent pentru un salariu mai mare

Viorel Constantin Șeicaru este unul dintre cei trei polițiști de la Secția 16 București aflați în arest preventiv după decizia de vineri a instanței. Șeicaru este considerat de procurori ca fiind principalul instigator al grupului de 9 polițiști care în septembrie 2020 au răpit și torturat doi bărbați care i-au întrebat de ce nu poartă mască.

În calitatea de prim-vicepreședinte al Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP), înființat și controlat de Iulian Surugiu, Viorel Șeicaru a participat recent la mai multe proteste ale polițiștilor împotriva Guvernului Cîțu, informează ziaristii.com.

Șeicaru a postat pe contul său de Facebook mai multe fotografii de la mitingurile din ianuarie, din Piața Victoriei și de la sediul Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Trecuseră doar 4 luni de bătăile și tortura aplicate de același Șeicaru, în cel mai pur stil interlop, unor oameni nevinovați.

Pe 13 ianuarie, Șeicaru publica poze din fața Palatului Victoria, cu specificația: La Guvernul României. Alături, polițistul-sindicalist scria: „Când dialogul eșuează, protestul primează!

În ziua de vineri, 29.01.2021, la ora 09.00, în fața sediului MAI așteptăm să ni se alăture orice polițist, indiferent de sindicatul din care face parte. Nu suntem cerșetori! Ne cerem doar drepturile prevăzute de lege”.

Concret, „drepturile prevăzute de lege” însemnau salarii mărite și sporuri umflate, în condițiile în care România se sufocă sub presiunea crizei medicale și a celei economice.

Pe 23 ianuarie, Viorel Șeicaru promova încă o dată protestul programat a avea loc 6 zile mai târziu. Liderul sindical atașa un colaj de fotografii de la un al protest, desfășurat anterior la Palatul Parlamentului.

„29.01.2021 – ora 09.00, în fața M.A.I. Protestam față de decizia Guvernului Cîțu de a îngheța salariile polițiștilor. Ne dorim un salariu minim corelat cu creșterea prețurilor de consum. De asemenea, solicităm abrogarea art. 7 din OUG 226/2020 care anulează indexarea pensiei militare cu rata inflației.”

Și a venit ziua de 29 ianuarie. Viorel Șeicaru s-a pozat mândru în fața polițiștilor aduși în fața sediului MAI și a mesajului de pe o pancartă: „Suntem prizonierii incompetenței voastre”.

Asta cu „prizonierii” sună ciudat în preajma lui Șeicaru, cel care cu câteva luni în urmă luase prizonieri doi cetățeni…