Pompieri acuzaţi de jaf după ce au intervenit la un incendiu și ar fi sustras bijuterii de 100.000 euro!

Mai mulți pompieri din București sunt acum în centrul unui scandal, fiind acuzați de furt în urma intervenției lor la un incendiu care a avut loc acum doi ani la magazinul Prosper, din Sectorul 5 al Capitalei.

Incendiul a avut loc în urmă cu doi ani, dar abia acum au început să apară primele plângeri din partea proprietarilor de magazine de bijuterii.

Conform informațiilor furnizate de proprietarii de magazine, aceștia au observat că bijuterii în valoare de 100.000 de euro lipseau din magazinele lor după intervenția pompierilor. Descoperirea a avut loc în urma unui inventar efectuat după stingerea incendiului.

Deși incidentul a avut loc acum doi ani, nu s-a deschis nicio anchetă până în prezent. Proprietarii au inițial adresat plângerea lor către Secția 18, însă, datorită naturii acuzațiilor împotriva angajaților Ministerului Afacerilor Interne, plângerea a fost transferată la Parchetul General.

Surprinzător, proprietarii de magazine susțin că nu au fost solicitați să depună declarații cu privire la acest caz, iar reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) afirmă că nu au inițiat nicio cercetare internă în acest sens.

În replică la acuzații, reprezentanții ISU au emis un comunicat în care afirmă că nu sunt de acord cu „etichetarea” pompierilor ca hoți înainte ca autoritățile să se pronunțe oficial în acest caz.

ISU susține că au oferit sprijin autorităților abilitate să desfășoare activități de cercetare și că integritatea personalului lor rămâne o prioritate. Ei consideră că etichetarea prematură a pompierilor afectează negativ încrederea publicului în această categorie socio-profesională.

Cazul continuă să ridice semne de întrebare cu privire la integritatea intervenției pompierilor și la necesitatea unei anchete imparțiale pentru clarificarea situației.

Publicitate