Povestea lui Cibilan, unul din cei mai periculoși interlopi din capitală! – VIDEO

În agitații anilor ’80, când subteranele Bucureștiului erau adăpost pentru personaje controversate și temute, un nume strălucea printre toate: Cibilan.

Considerat ultimul „haiduc” al Capitalei, acest personaj misterios a devenit o legendă vie, iar blestemul „Să moară Cibilan!” s-a integrat în vocabularul popular, exprimând fie o admirație obscură, fie o teamă profundă.

Potrivit Playtech, Cibilan este porecla „haiducului” Marin Marian, despre care se spune că ar fi unchiul soției prezentatorului TV Dan Capatos. Cibilan și-ar fi construit reputația în mijlocul anilor ’80 prin forța brută și carisma sa, intervenind personal pentru a face dreptate și a pedepsi pe cei care nu ar fi respectat familia sa.

Însă, forța fizică extraordinară i-a adus beneficii financiare substanțiale. La un moment dat, el a povestit că a câștigat aproape 30.000 de lei printr-o provocare neobișnuită: să pună la pământ un armăsar.

În prezent, Marin Marian duce o viață modestă, locuind în casa părintească din cartierul bucureștean Colentina. Vecinii descriu locuința ca fiind „un bordei lângă Bamboo. Zici că e Coliba Unchiului Tom. N-are ușă, și nici sobă”. Atunci când nu este acasă, își petrece timpul păzind stadionul echipei de fotbal Juventus Colentina, acționând ca un bodyguard de elită.

Despre viața lui Cibilan s-a scris și în cartea despre personajele interlope ale Bucureștiului, „Cezar, regele pușcăriilor”, unde a fost prezentat sub numele de Marin Marian.

În ciuda temerilor și zvonurilor care îl înconjurau, Cibilan s-a dovedit a fi un om de încredere și un îngrijitor dedicat al terenului de fotbal, protejându-l cu determinare și grijă.

A luptat împotriva injustiției și a abuzurilor, iar amprenta sa în memoria colectivă a orașului este profundă și de neuitat. Astăzi, el își petrece zilele într-o baracă modestă de la stadionul din Colentina, rememorând vremurile în care era cunoscut drept ultimul haiduc al Bucureștilor.

Publicitate