Povestea lui Helsinki din Casa de Papel, cel care a stat 9 ani în România și e căsătorit cu o româncă!

Thriller-ul care a făcut furori în întreaga lume, La Casa De Papel, a devenit deja un fenomen. Peste tot se vând articole vestimentare cu personajele, celebrele măşti Dali, iar melodia partizanilor italieni, Bella Ciao, răsună la mai toate radiourile.

Puyțini știu povestea lui Darko Perić, interpretul lui Helsinki în serialul spaniol. Actorul este extrem de ataşat de ţara noastră, după 9 ani petrecuţi aici şi după ce şi-a găsit iubirea tot la noi, scriu cei de la life.ro.

Actorul de 45 de ani s-a născut într-un orăşel din estul Serbiei, pe vremea fostei Iugoslavii. S-a îndrăgostit de scenă la numai 6 ani, când a şi urcat prima dată pe una. Începutul războiului i-a dat planurile peste cap, aşa că părinţii l-au trimis la Bucureşti, să studieze Medicina Veterinară. E

În oraşul lui natal, aflat aproape de Turnu Severin, se vorbea limba română, iar mulţi dintre prietenii lui au luat calea universităţilor de la noi. Ajuns în capitală, Perić a studiat medicina veterinară, dar pasiunea nu-i dădea pace, aşa că în acelaşi timp s-a împrietenit cu mai mulţi studenţi la Teatru şi Film şi a început să joace în filme de scurtmetraj.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Darko Peric Official (@darkoperich)

După 3 ani a ajuns la Timişoara şi s-a îndrăgostit de oraş. S-a transferat la facultate acolo şi tot în oraşul de pe Bega a început şi să joace în piese de teatru. A absolvit printre primii Medicina Veterinară, însă nu a profesat nici măcar o clipă.

Şi-a făcut, în schimb, intrarea în zona muzicii punk. A cântat cu câteva trupe, a participat la organizarea mai multor evenimente artistice, era în elementul lui. 6 ani a stat la Timişoara, dar ştia că vrea şi mai mult, aşa că s-a mutat la Berlin unde a continuat să joace în scurtmetraje.

În 2004 a decis să părăsească şi Berlinul, de această dată pentru Barcelona, iar asta a fost mutarea care avea să-i schimbe cariera şi viaţa.

În 2015 a jucat în filmul A Perfect Day, alături de Benicio del Toro. Un an mai târziu primea un rol în serialul Mar de Plastico şi faţa lui devenea astfel familiară pentru spanioli.

În aceeaşi perioadă lua castingul pentru rolul ce avea să-l facă cunoscut la nivel mondial. Perić devenea Helsinki în La Casa De Papel. Deşi serialul a fost la un pas de anulare după ce audienţele, iniţial foarte bune, au scăzut dramatic, momentul în care a fost cumpărat de Netflix l-a transformat într-un fenomen şi a adus, cum era şi firesc, continuarea filmărilor.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Darko Peric Official (@darkoperich)

Sârbul mărturiseşte că e foarte greu pentru un actor ca el să primească roluri majore, aşa că încearcă să îi dea fiecărui personaj o bucată din propria personalitate. Aşa a procedat şi cu Helsinki, pe care l-a transformat într-un om de genul tace, dar face.

El a fost fascinat de Mircea Albulescu şi Toma Caragiu şi este convins că toate filmele româneşti pe care le-a văzut în tinereţe l-au învăţat cum să fie actorul de acum.

Darko Perić vorbeşte limba română extraordinar de bine, şi datorită celor 9 ani petrecuţi la noi, dar şi datorită soţiei, originară din Satu Mare. Actorul merge la rude frecvent şi glumea chiar, într-un interviu, că înainte mergea pe stradă nestingherit, în timp ce acum este oprit de oameni şi felicitat pentru rolul său din thriller-ul spaniol. Cei doi au împreună un băiat, acum în vârstă de 5 ani.

Întrebat de cei de la Hotnews.ro cum e viața după succesul Casa de Papel, Darko Peric a răspuns: Sincer să fiu, nu prea s-a schimbat. Mă distrează, pentru că eu nu m-am schimbat. Acum, lumea mă cunoaște.

Din Canada până în Australia, toată lumea a văzut serialul. Mă distrează. De exemplu, am fost iarna trecută la socrii mei, că soția mea e din Satu Mare. Și în Satu Mare m-a recunoscut lumea – într-un loc unde nici nu m-am așteptat. Momentele astea mă distrează destul de mult. Dar, de schimbat, nu m-a schimbat.

S-a schimbat lumea în jurul meu. Acum sunt faimos. Tu m-ai sunat să-mi iei interviu. Mai devreme, am vorbit cu cineva din Portugalia, alaltăieri am vorbit cu cineva din Columbia, din Brazilia. Asta s-a schimbat. Dar eu, ca Darko, nu m-am schimbat.

Dacă ar fi să filmezi Casa de Papel în România, ce oraș ai alege și de ce?

Eu cunosc România așa cum e ea, ca un pește. Eu cunosc partea de Satu Mare, Oradea, Arad, Timișoara, Turnu Severin, Craiova, București. N-am fost în Moldova, am fost odată la Cluj. La mare n-am fost. Probabil în Timișoara, unde am stat cel mai mult. Pentru mine, e cel mai cosmopolit oraș din toată România.

Acum, nu vreau să exagerez, dar eu am simțit că acolo era avangarda înainte. Acum, cum s-au schimbat împrejurările și România. România e în Uniunea Europeană, acum probabil că București este centrul.