Povestea româncei care face curățenie ”bec”, în fiecare zi, în pasajul în care cerșește!

Constantina, o româncă în vârstă de 61 de ani i-a impresionat pe locuitorii unui cartier din orașul italian Bari. Femeia face curățenie ”lună”, în fiecare zi, în pasajul pietonal în care cerșește.  

Presa din Italia scrie despre cazul unei românce care trăiește pe străzile din orașul italian Bari (Provincia Bari). Spre deosebire de mulți care sunt în situația ei, femeia dă dovadă de un simț civic foarte dezvoltat.

Potrivit publicației TeleBari, pasajul subteran pietonal Marconi, din cartierul Madonnella, strălucește de curățenie datorită muncii voluntare a unei femei cunoscută de localnici că își petrece zilele cerșind de pomană, informează stiridiaspora.ro.

Potrivit jurnaliștilor italieni, femeia nu este orice cerșetoare, pentru că modalitatea ei de a răsplăti orașul care a primit-o este menținerea curățeniei. Pentru aceasta, în fiecare zi mătură și spală acea zonă.

Constantina Vasile este de naționalitate română, are 61 de ani și locuiește de 14 ani în Bari, mai exact în tabăra de romi din Japigia. Mulți localnici o cunosc pentru că zona ei de cerșit este tocmai pasajul subteran pe care îl întreține cu sfințenie.

“Îmi place să fie curățenie unde stau. Pe aici trec mulți elevi de la școlile Marconi și Amedeo d’Aosta. Trec și mulți muncitori”, le-a spus românca jurnaliștilor care au venit s-o fotografieze.

Mulți locuitori din Bari apreciază angajamentul româncei care, în ciuda dificultăților zilnice de a merge mai departe, nu-și pierde curajul și chiar și în zilele mai friguroase se gândește să contribuie cu ceva pentru comunitatea care a primit-o.