Povestea zâmbetului ”diabolic” și cum s-a umplut copila de bani, grație acelei fotografii

Zoë Roth, fata din celebrul meme „Disaster Girl”, a vândut fotografia originală cu 473.000 de dolari, anunță BBC. Tânăra, acum în vârstă de 21 de ani, a devenit virală în mediul online după ce a fost fotografiată pe când avea 4 ani, în fața unei clădiri în flăcări, cu un zâmbet diabolic pe față, notează ziaristii.com

Imediat ce poza a ajuns pe internet, a devenit instant un meme pentru oricine speră să descrie o scenă dezastruoasă sau un act răutăcios, cu zâmbetul pe față.

Zoë a decis acum să profite de pe urma succesului atins de meme-ul său, așa că a vândut imaginea la o licitație de tip NFT- un certificat de proprietate digitală.

În ianuarie 2005, Zoë Roth și tatăl ei Dave au mers să vadă un incendiu controlat, un foc pornit intenționat pentru a curăța o proprietate, în cartierul lor din orașul Mebane, Carolina de Nord. Atunci, Dave Roth, un fotograf amator, i-a făcut o poză fiicei sale zâmbind răutăcios în fața focului.

După ce a câștigat un premiu în 2008, imaginea a devenit virală când a fost postată online. iar Zoë s-a arătat încântată să vadă fotografia sa distribuită în sute de variante în mediul online.

O mare parte a încasărilor din vânzările imaginii vor merge către organizații caritabile, iar de restul, Zoë își va achita împrumutul studențesc.

„Să fii într-un meme și să devii viral este un lucru, dar felul în care internetul mi-a păstrat fotografia și a păstrat-o virală, a păstrat-o relevantă, este ceva nebunesc pentru mine. Sunt foarte recunoscătoare pentru întreaga experiență”, a spus Zoë.