Prefectul de Neamț, Daniela Soroceanu: „Chitic îmi solicită sa fiu primar”

Prefectului județului Neamţ, Daniela Soroceanu, reacționează la declaraţiile primarului Dragoș Chitic privind pagubele produse de inundații în Piatra-Neamţ.

Pe scurt, prefectul Daniela Soroceanu a mers la şedinţa de consiliu local de joi, 20 iunie, şi a afirmat, printre altele, că torenţii care au provocat dezastrul ţin de primărie. Primarul a replicat, într-o conferinţă de presă, susţinută astăzi, că ar fi în administrarea Apelor Române. Mai mult, Dragoș Chitic a spus că așteaptă de la doamna prefect să vină cu soluţii, cu susţinere guvernamentală, să ajute în rezolvarea problemelor din Văleni.

Publicitate

Reacția prefectului Daniela Soroceanu:

Este ora 15:00 (n.r.- 21 iunie) nici până acum, la mai mult de 24 de ore de la anunțarea primei alerte de COD ROȘU pentru județul Neamț, Primăria Piatra Neamț nu a oferit nici măcar un raport operativ cu privire la ultimile situații din teren.

În schimb, am văzut că Domnul Chitic ÎMI SOLICITĂ MIE, Daniela Soroceanu, să fiu Primar de Piatra Neamț și să vin cu soluții. Dacă el este incapabil de a fi primar și îmi solicită mie să îi preiau funcția, atunci să își dea DEMISIA și să admită că este DEPĂȘIT DE SITUAȚII în administrația locală!

Îl întreb public pe domnul Chitic: Câți oameni mai trebuie să fie inundați, păgubiți, câți trebuie să își vadă locuințele și munca de o viață luată odată cu apa pentru că dumnealui să realizeze că este ȘI primarul lor și că trebuie să acționeze în acest sens? Nu dorește să facă podețe peste torenți? Nu vrea să facă proiecte pentru preîntâmpinarea unor astfel de situații? Vrea să facă parcuri sportive sau alte investiții cel puțin inoportune în raport cu siguranța cetățenilor? I-aș sugera să o facă, însă, pe banii și nervii dânsului, nu pe ai cetățenilor. Dar nici asta nu prea cred că ar putea să o facă în situația de acum.

Vreau sa fie clar! Soluții sunt pentru rezolvarea și prevenirea situațiilor de acest gen! Însă trebuie să îți stea mintea la siguranța cetățenilor, nu la proiecte de tip Hollywood! – a spus Daniela Soroceanu

Publicitate