PREMIERĂ! Două gemene au absolvit facultatea ca șefe de promoție, cu media 9,93!

Universitatea Transilvania din Brașov marchează o premieră în acest an, având pentru prima dată în istoria sa două gemene șefe de promoție.

Mirela Magdalena Catrina și Sorana Aurelia Catrina au absolvit Facultatea de Matematică și Informatică cu media 9,93, devenind astfel șefele de promoție ale anului 2024.

Tinerele au urmat cursurile Facultății de Informatică Aplicată și au demonstrat excelență academică pe parcursul anilor de studii, depășind provocările cu brio. Pasiunea lor pentru matematică și informatică a fost alimentată de influențele din familie, după cum relatează bzb.ro.

„Amândouă am fost împinse în direcția asta de către familia noastră. Bunica a fost profesoară de matematică, iar tata are o pasiune pentru acest domeniu. Lucrând împreună și ghidându-ne, ne-au transmis pasiunea de a lucra în zona de matematică. Desigur, acum fiind era modernă, ne-am orientat către informatică”, a declarat Mirela Catrina.

Mirela își dorește să continue în domeniul cercetării și poate chiar în cel academic, exprimându-și interesul de a lucra cu elevii, așa cum a făcut-o pregătind elevi de clasele a XI-a și a XII-a pentru Olimpiada Națională de Informatică.

Sorana, la rândul ei, a subliniat cooperarea strânsă dintre ele pe parcursul anilor de școală și facultate: „Cred că amândouă avem o dorință de a cunoaște și de a învăța, și s-a întâmplat să performăm la fel de bine în cadrul facultății.

Nu a fost concurență, aș spune cooperare. De fiecare dată, ne-am ajutat când a fost nevoie. Era cooperare sau competiție constructivă, aș prefera să spun”.

Tinerele au fost premiate la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul Galei șefilor de promoție de la programele de licență zi. În ciuda succesului lor comun, drumurile lor se vor despărți din toamnă: Mirela va rămâne în Brașov pentru a continua studiile, în timp ce Sorana plănuiește să plece la București pentru a se perfecționa și, ulterior, să se întoarcă în orașul natal.

Această premieră la Universitatea Transilvania evidențiază nu doar excelența academică, ci și puterea cooperării și sprijinului familial, demonstrând că munca în echipă poate conduce la realizări remarcabile.

Publicitate