Premieră mondială: un fermier produce prima înghețată din lume din lapte de porc!

Erik Stegink, un fermier din satul Bathmen, situat în regiunea Overijssel din estul Olandei, a stârnit recent senzație cu cea mai nouă creație a sa: înghețata din lapte de porc.

Această delicatesă inedită, o premieră mondială, a devenit rapid populară printre vizitatorii fermei sale Piggy’s Palace, unde pot, de asemenea, să se bucure de un „pig-nic” și să vadă porcii jucându-se pe tobogane, relatează The Times.

Stegink a început să producă înghețata din lapte de porc în urmă cu două săptămâni și se arată surprins de reacția entuziastă a vizitatorilor. „Oamenilor le place foarte mult, aproape am rămas fără primul stoc”, a declarat fermierul pentru postul local de televiziune Oost. Înghețata este descrisă ca fiind „un pic grasă, plăcută și cremoasă”.

Un vizitator al fermei a confirmat popularitatea noului produs, declarând: „Este o înghețată delicioasă”. În timp ce înghețata din lapte de capră este deja larg disponibilă în Țările de Jos, iar înghețata din lapte de cămilă este comercializată din 2011, această inovație din lapte de porc aduce o nouă experiență gustativă.

Laptele de porc, care conține aproximativ 8,5% grăsime comparativ cu 3,5% în laptele de vacă, este mai apropiat de laptele uman în ceea ce privește lipidele și are o aromă distinctă, descrisă adesea ca fiind „de vânat”.

Stegink nu este străin de provocări inovative. În 2015, ferma sa a fost prima din lume care a produs brânză din lapte de porc, un proces pe care l-a descris ca fiind „o muncă infernală” din cauza timpului și cantității mari de lapte necesare pentru a produce un kilogram de brânză. „Această înghețată necesită, de asemenea, timp, dar avem nevoie de mai puțin lapte pentru ea”, a explicat el.

Pe lângă activitatea sa agricolă, Erik Stegink este președintele și unul dintre fondatorii partidului populist al fermierilor, BBB (Mișcarea Fermierilor-Cetățeni, BoerBurgerBeweging), care este parte a noii coaliții de dreapta din Olanda, transmite G4Media.

Publicitate