Premierul Ciolacu: ”Din acest moment, Guvernul României va folosi un singur brand – Dacia”

Astăzi, în timpul unei vizite la uzina Dacia din Pitești, premierul Marcel Ciolacu a făcut o declarație surprinzătoare, anunțând că Guvernul României va renunța la mașinile străine și va adopta exclusiv mașini produse în țară.

În mod concret, premierul a dezvăluit că mașina sa oficială va fi noul model Dacia Duster.

„10% din exporturile României sunt asigurate de Dacia. Astăzi, cu mândrie, am aflat că am reușit să-i batem și pe italieni la ei acasă, nu la fotbal, ci la mașini vândute pe teritoriul Italiei. Am făcut un drive test cu noul model de Duster.

Cum ar fi spus fiul meu acum câțiva ani: este bestială. O să profit de această ocazie să fac un anunț foarte clar. Din acest moment, Guvernul României și prim-ministrul României vor folosi un singur brand: Dacia”, a declarat Ciolacu.

Premierul a subliniat că a luat această decizie în spiritul promovării producției autohtone într-o economie democratică. Asemenea Franței, unde mașinile guvernului sunt de marcă Renault, în România, mașinile autorităților și ale prim-ministrului vor fi de acum înainte Dacia Duster.

Marcel Ciolacu s-a declarat impresionat de faptul că noul model Dacia Duster a fost conceput în totalitate de designeri și ingineri români. În discursul său, a lăudat, de asemenea, autoritățile locale pentru sprijinul acordat companiei Dacia.

„E un moment de mândrie să vezi cum economicul stă la aceeași masă și creează viitor. Până la urmă, crește nivelul de trai al unei zone împreună cu dezvoltatorii și autoritățile locale.

Am făcut o promisiune foarte clară prin șeful cancelariei prim-ministrului: din acest moment, o să avem o echipă de lucru care va colabora cu echipa de aici și cu echipa de la Craiova pentru a închide toate hățișurile legislative și birocratice care costă bani. Orice întârziere de livrare și orice sincopă îi costă bani”, a adăugat premierul.

Această schimbare reprezintă nu doar o decizie economică, ci și o măsură simbolică de sprijin pentru industria autohtonă și pentru angajații din domeniu.

Publicitate