Premierul Viorica Dăncilă îi taie craca lui Ionel Arsene?

Odată cu preluarea PSD de către Viorica Dăncilă, încep să dispară sau să fie marginalizați tot mai multe personaje apropiate de Liviu Dragnea, și nu doar ei, ci și micile sau marile interese ale acestora.

Un exemplu elocvent îl reprezintă intenția premierului de a schimba conducerea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM). Aceasta autorizează explorarea şi exploatarea unor resurse naturale, în valoare de zeci de miliarde de euro, întinse pe teritoriul naţional.

Publicitate

Astfel, potrivit celor de la adevarul.ro, ANRM este controlată în acest moment, prin interpuşi, de baronul PSD Neamţ Ionel Arsene, unul dintre oamenii fideli lui Liviu Dragnea.

Arsene, el însuși cu numeroase dosare de corupție la activ, controlează instituția prin intermediul lui Dorinel Ursărescu,  principalul consilier al președintelui ANRM, Gigi Dragomir, ambii fiind susținuți de liderul PSD Neamț. Deși are deja o condamnare definitivă pentru trafic de influență, fiind cercetat și în alte două dosare de corupție, Ursărescu conduce de fapt ANRM, la ordinele lui Arsene, confirmă și oameni din interiorul agenției.

Cei doi, Dragomir și Ursărescu, au fost numiți la conducerea ANRM, în 2017, ca să servească interesele unei grupări de afaceri ce intenționa să acapareze resurse naturale, relatează cei de la discoverproject.ro

 

Publicitate