Preoţii fac rugăciuni pentru plafonarea preţurilor la energia electrică. Reacția lui IPS Teodosie!

Preoții din România au început să facă slujbe pentru reducerea facturilor la energie electrică. Mulți preoți susțin că nu mai au bani să achite facturile uriașe emise lăcașelor de cult și spun că au ajuns să ceară ajutor divin.

OUG pe energie nu include și bisericile, însă unitățile bisericești ar putea ajunge pe lista celor care beneficiază de compensări, odată cu amendarea legii.

Dacă unii preoți au ajuns la disperare, Arhiepiscopul Tomisului nu se dezice și nu arată teamă.

„Întrucât suntem cu multă grijă fata de oamenii necăjiți, de toți cei ce nu au cele necesare, vin şi nu-i refuzăm, ar trebui ca şi în acestă situație de criză biserica să fie şi ea intre instituțiile care au preţurile plafonate la energie”, a spus ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, conform stiripesurse.ro.

„În ianuarie am plătit 2.500 lei pe încălzire, dacă bisericile, instituțiile de cult nu vor fi introduse în aceasta OUG, așa cum a spus domnul Ciolacu.

La un calcul simplu aş achita pe cea mai friguroasă luna 150 de milioane de lei. 15 mii lei, ceea ce este foarte mult”, spune Cosmin Necşoiu,purtător de cuvânt Episcopia Severinului și Strehaiei, citat de Antena3.ro.

„Avem 2 surse de încălzire, una este cu aerul condiționat , dar dacă am fi sinceri, e costisitor, nu consumă puțin şi cea dea doua sursă de încălzire este încălzirea cu lemne, în aceasta sobă.

Am înlocuit treptat becurile clasice în primul rând, ca şi economie, cu cele economice”, spune şi Gabriel Pacioga, preot paroh biserica Magheru.