Preotul Constantin Necula: ”Mie mi-a pus odată unul scuipat în pomelnic. Și acum îl am” – VIDEO

Cunoscutul și îndrăgitul preot Necula trage un semnal de alarmă cu privire la obiceiul de a scrie pomelnice fără rost și îndeamnă la responsabilitate și respect.

Într-un material video recent, preotul a subliniat că actul de a scrie pomelnice nu ar trebui să devină o acțiune automată și nesemnificativă, ci să fie însoțit de o conștientizare mai profundă a semnificației acestui gest religios.

Publicitate

„Nu mai scrieți pomelnice doar de dragul de a le scrie. Încercați să reduceți lista că înnebuniți popii. Zici c-am ajuns niște automate de citit pomelnice. Fiți atenți un pic, e vorba și de amărîtul de popă că și el trebuie să se roage.

Că noi nu suntem numai tonomate. Ca automatul de parcare: dai cinci lei, turuie popa. Dai un leu, turuie mai moale.

Noi oricum le citim să știți. Mie mi-a pus odată unul scuipat în pomelnic. Și acum am pomelnicul lui. Scuipatul eu mai mult decât nimic. Slavă Domnului!

Nu vă închipuiți că preoții stau pe lucrurile astea. Stau pe smerenia cu care și-au asumat percuția, unii. Alții… sigur sar calul, dar să fie sănătoși.” a declarat preotul Necula.

În discursul său, preotul a atras atenția asupra importanței smereniei și asumării responsabilității în acțiunile religioase. El a subliniat că preoții nu se ocupă exclusiv de aspectele materiale, ci și de aspectele spirituale ale credincioșilor, și că acțiunile lor trebuie să fie motivate de smerenie și devotament.

 

@dezvoltarementala lista de pomelnice! #parintelenecula #respect #manifestare #5pasidebine #manifestareconstientă #dezvoltarepersonala #debine #hobby #online #educational #parenting #parinti #germany #anglia #america #canada🇨🇦 #foryou #new #germania #europa #tiktok #fyp #capcut #pentrutine #romania ♬ Pieces of Memory – Carlos Carty

Publicitate