Presa ucraineană: ”Trupul arăta ca al unei prințese întinse într-un sicriu de cristal. Păi, nu arsese de vie?!”

Jurnaliștii ucraineni au analizat mai multe postări și articole din spațiul public al Federației Ruse, ajungând la concluzia că mai toate se bat cap în cap, informează ziaristii.com.

Din imaginile furnizate de la centrul de televiziune Ostankino din Moscova, unde a avut loc ceremonia de rămas bun pentru Daria Dughina, nu reiese deloc scenariul conform căruia ea a murit arsă de vie și n-a putut fi inițial identificată de oamenii legii.

Publicația Mash titra: „Trupul șoferului mașinii Land Cruiser Prado este imposibil de identificat pe loc – el a ars în întregime. S-a stabilit anterior că este o femeie. După informațiile noastre, SUV-ul Dariei Dughina a explodat la ora 21.35, în timpul deplasării pe autostrada Mojaisk. Apoi a ieșit de pe traseu și a intrat într-o clădire”.

În ciuda faptului că presa rusă a relatat că la locul urgenței a fost imposibil să se identifice cadavrul șoferului, fiica lui Alexander Dugin a fost îngropată într-un sicriu deschis, notează focus.ua.

Imaginile de la înmormântarea Dariei Dugina, care a avut loc pe 23 august la Moscova, au dat naștere unor teorii ale conspirației pe rețelele de socializare. Mai mulți utilizatori și-au publicat presupunerile, relatează Focus.

După cum știți, ceremonia de adio pentru fiica ideologului „lumii ruse” Daria Dugina a avut loc marți, 23 august, la Moscova. La eveniment au participat nu numai rude, ci și politicieni de top din Rusia.

După ce mașina a fost aruncată în aer în regiunea Moscovei, presa rusă a susținut că trupul șoferului nu a putut fi identificat la fața locului, deoarece a ars complet. La rândul său, Comisia de Investigație a raportat că pe lateralul scaunului șoferului a fost instalat un dispozitiv exploziv, iar persoana nu a avut șanse de supraviețuire după incident.

Site-ul Obozrevatel.com, cel mai popular din Ucraina, constată următoarele.

„În realitate, chipul Dughinei, după cum se vede, este intact. Fotografiile de la înmormântare au fost ulterior publicate chiar de ziariștii invitați la evenimentul tragic.”

„Utilizatorii rețelelor de socializare au atras atenția cu surpriză și sarcasm asupra aspectului Dughinei și asupra stării de spirit a tatălui ei drag. Aleksandr Dughin, care, potrivit acelorași publicații ruse, a fost internat în spital după moartea fiicei sale cu o lovitură puternică, n-a arătat mai rău decât Daria la înmormântare. Propagandistul a acceptat condoleanțele cu zâmbetul pe buze.”