Președintele CJ acuză medicii de la Reșița: operează doar hemoroizi, furuncule și apendicită

Liberalul Romeo Dunca, noul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, a criticat extrem de dur medicii de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, pe care i-a acuzat că în ciuda salariilor mari fac doar intervenții simple, iar cazurile complexe le trimit la alte spitale.

Intervenția lui Dunca vine pe fondul apariției imaginilor de la spitalul reșițean, aflat în subordinea CJ Caraș, cu mizerie, igrasie și pacienți lăsați pe jos în holul unității, informează g4media .ro.

Spitalul Județean cheltuie 50 de milioane de euro pe an, mai mult decât bugetul județului. Acolo sunt zeci de doctori. Noi avem o școală de medicină sănătoasă, dar să ai zeci de medici primari care stau și iau doar salarii de medici primari și fac intervenții… sparg furuncule, hemoroizi, și orice intervenție grea o trimit în alte spitale…”, a declarat Romeo Dunca (PNL), citat de Express de Banat.

El a dat și un exemplu recent de pacient refuzat de medicii reșițeni: „Știm ce s-a întâmplat cu o pacientă în urmă cu o săptămână care avea nevoie de o operație toracală, avea COVID, și bineînțeles că nu se putea face la Reșița și așteptăm să vedem dacă o primește pe undeva, la Timișoara sau Târgu Mureș.

Deci nu putem să facem niște intervenții mai serioase ca să putem să luăm și noi niște bani de la Casa de Asigurări. Actul medical nu este atât de calificat pe cât sunt calificările la specializările medicilor și la salariile pe care le iau. Medicii rezidenți totuși au salarii foarte mici”, mai spune Dunca.