Președintele Iohannis a donat un TV unei școli din Kenia! „Acest televizor este o donație a Statului Român”

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au efectuat o vizită la liceul de fete Uthiru din Nairobi, capitala Kenyei, joi, unde au surprins comunitatea locală prin generozitatea lor.

Cuplul prezidențial a făcut donații consistente, constând în laptopuri și rechizite, cu scopul de a sprijini procesul educațional al elevilor școlii.

Publicitate

Deși Administrația Prezidențială nu a emis un comunicat oficial cu privire la această acțiune, presa locală a relatat detaliat despre gestul umanitar al președintelui și soției sale.

În imagini publicate de surse media locale, se poate observa cum Klaus Iohannis și Carmen Iohannis au interacționat cu elevii și au fost fotografiați într-o atmosferă prietenoasă în spatele unei săli de clasă.

Mai mult decât atât, într-una din fotografii, un televizor smart este expus pe peretele sălii de clasă, având o placă de tablă care anunță că acesta reprezintă o donație din partea Statului Român în anul 2022.

Televizorul, amplasat strategic și protejat cu grijă printr-o cutie de tablă, servește ca un instrument educațional modern pentru elevii școlii Uthiru.

Aceasta nu este prima donație a României către liceul de fete Uthiru din Nairobi. Anul trecut, țara noastră a oferit același liceu un alt televizor, care acum ocupă un loc de cinste pe peretele sălii de clasă.

Gesturile umanitare ale cuplului prezidențial român demonstrează angajamentul față de promovarea educației și oferă resursele necesare pentru ca elevii să aibă acces la tehnologie modernă și un mediu propice învățării.

 

Publicitate