Președintele Iranului, declarație șoc: avem 25 de milioane de persoane infectate cu Coronavirus

Președintele Iranului a declarat sâmbătă, 18 iulie, că până la 25 de milioane de iranieni ar putea fi infectați cu coronavirus de la începutul focarului și a îndemnat populația să ia în serios pandemia, a informat agenția de știri IRNA.

Președintele Hassan Rouhani a menționat un nou studiu al ministerului iranian al Sănătății, oferind un număr fără precedent de infecții. Oficialii nu au explicat pe ce se bazează estimările raportului și studiul nu a fost făcut public.

Publicitate

De asemenea, Rouhani a spus că consideră că, în următoarele luni, 30 de milioane de oameni ar putea fi infectați.

Populația statului este în jur de 81 de milioane, Iranul fiind cunoscut drept cel mai grav focar din Orientul Mijlociu, cu peste 270.000 de cazuri confirmate și cel puțin 13.979 de decese.

Referindu-se la raportul Ministerului Sănătății, Rouhani a spus că, de asemenea, prevede că numărul de spitalizări va fi în curând „de două ori mai mare decât am văzut în ultimele 150 de zile”.

Oficialii din domeniul sănătății au raportat 2.166 de cazuri noi și 188 de decese în ultimele 24 de ore. Autoritățile de la Teheran impun noi restricții începând de sâmbătă, pe fondul creșterii cazurilor din ultimele săptămâni, închizând unele spații publice precum cafenele, grădini zoologice și piscine interioare, anunță time.com.

Publicitate