Președintele unei țări Europene a părăsit funcția printr-un clip video amuzant!

Spre uimirea generală, președintele Confederației Elvețiene, Alain Berset, și-a anunțat plecarea din funcție în luna iunie a acestui an, dar puțini se așteptau ca acest moment să fie marcat printr-un mod atât de excentric și amuzant.

Potrivit informațiilor furnizate de Le Figaro, în ultimele ore ale mandatului său, Berset a surprins publicul cu un clip video memorabil postat pe platforma X, în care și-a luat rămas-bun într-un mod inedit.

Publicitate

Încă președinte al Confederației Elvețiene pentru câteva ore, Alain Berset a ales să-și ia adio de la poporul elvețian într-un mod plin de umor și originalitate.

În clipul video, politicianul elvețian apare purtând o pălărie și zâmbind, îndreptându-se către ieșire pe un coridor. Într-un moment de bucurie, el face un mic salt, marcând astfel momentul plecării sale.

Într-un gest elegant și diplomatic, Berset a transmis cuvintele „La revedere” în cele trei limbi oficiale ale țării – franceză, germană și italiană: „Au revoir. Auf Wiedersehen. Arrivederci.” Această abordare a adăugat un strop de autenticitate și simbolism momentului, reflectând diversitatea culturală a Elveției.

La vârsta de 51 de ani, Alain Berset își anunțase deja demisia în mijlocul acestui an, declarând că se simte bine și oferind locul său Viola Amherd, care oficial a preluat funcția începând cu prima zi a anului 2024.

În discursul său de adio, rostit în fața Parlamentului pe 13 decembrie, politicianul a glumit spunând: „Să poți să te retragi în timp ce ești încă în viață este un lucru destul de bun”, subliniind astfel că politica poate fi abordată și cu umor și lejeritate.

 

Publicitate